‘Bijelo brašno i bijeli kruh čine čovjeka bolesnim i slabim, a pšenicu nikako ne smijete kuhati’

foto: pixabay

Sveta Hildegarda je bila ispred svog vremena te je još prije 850 godina u poglavlju o pšenici predvidjela pokret vezan za cjelovite namirnice, odnosno cjelovito zrno pšenice. Nevjerojatno je da je tek krajem 19. stoljeća američki liječnik dr. Grahm ukazao na važnost prehrane cjelovitom pšenicom.

Evo što je Hildegard napisala: “Pšenica grije čovjeka i tako je savršena da joj ne trebaju nikakvi dodatci. Kad se naime proizvede brašno od cjelovita pšeničnog zrna, tada je kruh od takva cjelovita brašna dobar za zdrave i bolesne te u organizmu stvara jake mišiće i dobru krv.

No, ako mlinar odvoji krupicu i od takva bijelog pšeničnog brašna ispeče kruh takav će kruh čovjeka ostaviti još bolesnijim i slabijim, nego da je kruh ispekao od cjelovita brašna. Tako je naime brašno izgubilo vrijednost pšenice te u organizmu stvara jaku sluz. A tko bi čak skuhao pšenična zrna i jeo ih kao drugu hranu, neće u organizmu postići zdravu krv niti meso samo jaku sluzavost jer se kuhana pšenica jedva može podnijeti. Bolesnik od toga ne može očekivati ni najmanju korist ako bi zdrav čovjek za nuždu mogao izaći na kraj.”

Po Hildegardi dakle pšenica je dobra isključivo za pečenje, ne i kuhanje nije ni za proizvodnju krupice ni tjestenine. Kao žitaricu za kuhanje, prema sv. Hildegard treba koristiti isključivo pir.

Iz knjige: Sv. Hildegarda i hrana kao lijek, autora Wigharda Strehlowa. 

Prethodni članak‘Ona će uskrsnuti’: Majka petero djece vratila se iz mrtvih na Uskrs po molitvi Padre Pija: ‘Išla sam gore prema svijetlu, a onda me vratio’
Sljedeći članak‘ONA DOLAZI KAO POBJEDNICA’ Detalj iz posljednjeg ukazanja u Međugorju rekla je vidjelica svojim prijateljima