Protiv melankolije, žalosti tuge i depresije, pijte ljubičicu: Mirisni lijek svete Hildegarde

Foto: hippopx

Protiv depresije sveta Hildegarda iz Bingena u svojim raspravama o prirodnoj medicini predlaže tri napitka na bazi ljubičice, jaglaca i rute.

Ljubičica

Sveta Hildegarda piše: “Oni koji se predaju melankoliji ili ljutnji, pa tako oštećuju svoja pluća, moraju ljubičicu skuhati u čistom vinu, zatim je filtrirati krpom. Dodajte galangal (začin) i sladić po svom ukusu, a zatim ponovno prokuhajte da dobijete bistri napitak. Pijenje ovog napitka od ljubičice suzbija melankoliju, donosi radost i liječi pluća.

Recept

Prokuhajte litru vina pa dodajte 15 g ljubičice (cvjetovi i listovi). Dodati 10 g galangala i 20 g sladića u prahu, ostaviti da odstoji preko noći i sutradan sve zajedno prokuhati i procijediti.

Trebalo bi piti pola šalice dnevno četiri do šest tjedana, a zatim napraviti pauzu. Kura se može ponoviti dok se ne postigne stvarno poboljšanje afektivne ravnoteže. Eliksir ljubičice je dobar način da se vratite u život, vratite sposobnost rasuđivanja i energije.

Napitak od ljubičice, objašnjava sveta Hildegarda, vrlo je djelotvoran i protiv depresije uzrokovane menopauzom koja često uzrokuje probleme s plućima, kao i protiv kronične depresije. Osim od ljubičica, napitci se mogu pripremati od jaglaca i rute.

Jaglac

U proljeće su jaglaci ti koji razvedravaju ne samo vid nego i dušu depresivnih osoba. Sakupi se grana ovih cvjetova i prije spavanja napravi oblog koji se stavi na predio srca.
Ako lijek pripremi voljena osoba, bit će još učinkovitiji, kaže ova svetica i naučiteljica Crkve.

Ruta

U slučaju želučane kiseline sveta Hildegarda preporučuje završetak obroka gorkim biljem, poput rute. Trebalo bi biti uobičajeno u svom vrtu uzgajati ovu biljku koja pomaže u smanjenju crne žuči.

Ruta umanjuje nagle promjene izazvane melankolijom, a sveta Hildegarda savjetuje: „Depresivna osoba će moći popraviti svoje stanje ako na kraju obroka pojede listove rute. Oni koji imaju nelagodu u želucu zbog neprobavljive hrane osjetit će smanjenje slabosti nakon žvakanja nekoliko listova rute.
Nakon deserta preporuča se redovito žvakati lišće rute kako bi se spriječila pojava želučane kiseline nakon jela. Hildegarda protiv melankolije također preporučuje korištenje nekog specifičnog kamenja; sardokinska, oniksa, plavog kalcedona a koji se mogu nositi.

“Nebeska radost”

“Nebeska radost” omogućuje čovjeku zahvaćenom tugom da otvori oči tijela i srca prema Svemiru, prema Kreaciji, prema Suncu, Mjesecu i zvijezdama. Negativne misli samo privlače loše stvari, a onaj koji sve vidi crno neće učiniti ništa osim što će sebi privući još nesreće i nesreće”, kaže Hildegard..

„Nebeska radost“ mažena je ljepotom ruža, čistoćom ljiljana i svom svježinom života i prepoznavanjem Boga u svim njegovim stvorenjima.”, dodaje.

Uz uzimanje određenih pripravaka vrlo je važno, uz pravilnu prehranu, izbjegavati ono što šteti ravnoteži našeg tijela i našem zdravlju; za to bi bilo dobro uzeti kao referencu glavna pravila kuhanja prema svetoj Hildegardi.

Recept za srce svete Hildegard: Svaki dan jedna žlica do poboljšanja

Prethodni članakDogodilo se euharistijsko čudo u Austriji: Pred punom Crkvom hostija prokrvarila, čovjeka progutala Zemlja!
Sljedeći članakMajka i liječnica svjedoči: ‘Hvala Majko! Čudotvorna medaljica izliječila je moju bebu od osam mjeseci’