(RECEPT) Keksi sv. Hildegard za umirivanje živaca

foto: pxfuel

Protiv stresa, Sveta Hildegarda savjetovala je nošenje ogrlice od kalcedona, čašu kuhanog vina i ove kekse od cimeta i pirovog brašna.

Sastojci:

45 g muškatnog oraščića
45 g cejlonskog cimeta
10 g klinčića u prahu
1,5 kg pirovog brašna
375 grama ghee maslaca
300 g muscovado šećera
300 g slatkih badema
4 žlice kiselog vrhnja
pola žličice soli

Brzo umijesite tijesto iz navedenih sastojaka i pustite da odstoji 30 minuta. Izvaljajte kekse debljine tri milimetra. Pecite na 180 stupnjeva 20-25 minuta.

Prethodni članakBlagoslivljaj, dušo moja, Gospodina i sve što je u meni, sveto ime njegovo! Blagoslivljaj, dušo moja, Gospodina i ne zaboravi dobročinstava njegovih! On ti otpušta sve grijehe tvoje, on iscjeljuje sve slabosti tvoje; on ti od propasti izbavlja život, kruni te dobrotom i nježnošću. Milosrdan je i milostiv Gospodin, spor na srdžbu i vrlo dobrostiv. Jarostan nije za vječna vremena niti dovijeka plamti srdžba njegova. Kako je otac nježan prema sinovima, tako je Gospodin nježan prema onima što ga se boje. Jer dobro zna kako smo sazdani, spominje se da smo prašina. Ljubav Gospodnja vječna je nad onima što ga se boje, i njegova pravda nad sinovima sinova, nad onima što njegov Savez čuvaju.
Sljedeći članakPapa u Budimpešti: ‘Rješenje za gubitak vjere na Zapadu dolazi iz tabernakula, a ne iz računala!’ Pozvao da pratimo znakove vremena