‘Biti s Isusom znači biti hrabar i ostaviti grijehe za sobom’: Snažna uputa pape Franje za susret s Bogom

foto: flickr

Papa Franjo je u svom nedjeljnom govoru Angelusa rekao da je za nasljedovanje Isusa potrebna hrabrost da ostavimo iza sebe grijehe koji nas koče.

Govoreći s prozora Apostolske palače 22. siječnja, Papa je rekao da su “naši poroci i naši grijesi” poput “sidra koja nas drže na obali i sprječavaju nas da isplovimo”.

„Ostati s Isusom, dakle, zahtijeva hrabrost otići, krenuti. Ostaviti što? Naši poroke i grijehe”, rekao je.

Papa Franjo je dodao da je nasljedovanti Krista, znači započeti molbom za oproštenje grijeha, kao i ostaviti iza sebe “ono što nas koči da živimo u potpunosti”.

“To također znači odricanje od vremena izgubljenog na toliko beskorisnih stvari”, rekao je.

Papa je ukazao na primjer nekoga tko umjesto gubljenja vremena odlučuje provesti vrijeme u molitvi ili služenju drugima.

“Također mislim na mladu obitelj koja iza sebe ostavlja miran život kako bi se otvorila nepredviđenoj i lijepoj avanturi majčinstva i očinstva — to je žrtva, ali dovoljan je samo jedan pogled na dijete da se shvati da je bio pravi izbor ostaviti iza sebe određene ritmove i udobnosti, da bi smo imali ovu radost,” rekao je Franjo.

Papa Franjo zamolio je ljude da razmisle o tome što Isus možda traži od njih da se odreknu i ostave kako bi mu “rekli ‘da'”, poput prvih učenika koji su ostavili svoje mreže na obali Galilejskog jezera da bi Ga slijedili.

“Neka nam Marija pomogne da odgovorimo s potpunim ‘da’ Bogu, kao što je ona učinila, da znamo što ostaviti za sobom kako bismo ga bolje slijedili”, rekao je.

Nakon molitve Anđeo Gospodnji, papa Franjo je zamolio ljude da mole za mir u Mijanmaru, Peruu, Kamerunu i Ukrajini.

Prethodni članak“Ta Sin Čovječji dođe potražiti i spasiti izgubljeno!” (Lk 19, 10)
Sljedeći članakZnanstvenica s Harvarda: ‘Čuda svemira ukazuju na Stvoritelja’