Demonski rat u domu Nancy Pelosi! Navodno izvršila ‘egzorcizam’ svog doma uz pomoć katoličkog svećenika

Nakon što je netko provalio u njezinu kuću i nasilno napao njezina supruga, predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi zatražila je usluge svećenika da izvede “egzorcizam” u domu para u San Franciscu, rekla je njezina kći za New York Times.

“Mislim da joj je to jako opteretilo dušu. Mislim da se stvarno osjećala krivom. Mislim da ju je to stvarno slomilo”, rekla je Pelosijeva kći Alexandra Pelosi kolumnistici Maureen Dowd. “Tijekom Dana zahvalnosti dolazili su joj svećenici, pokušavajući izvršiti egzorcizam kuće i održavali su molitvene službe.”

Ured Pelosi nije odgovorio na zahtjev CNA za komentarom objave. Prema egzorcistu Washingtonske nadbiskupije, svaki svećenik može “istjerati demone” iz kuće.

“Svećenik može provoditi svečani egzorcizam osobe samo uz izravno dopuštenje svog biskupa”, rekao je mons. Stephen Rossetti, koji je također znanstveni suradnik profesor na Američkom katoličkom sveučilištu, rekao je za CNA 23. siječnja.

“Međutim, za istjerivanje demona s nekog mjesta svećeniku nisu potrebne nikakve posebne sposobnosti. Kao i kod svake svećenikove službe, diskrecija i zaštita povjerljivosti njegovih ljudi koji su uključeni su očekivani i važni”, rekao je Rossetti.

Navodni napadač, David DePape, izjasnio se nevinim po višestrukim državnim i saveznim optužbama, uključujući napad i pokušaj ubojstva. Prema prijateljima i susjedima, bio je upleten u internetske teorije zavjere i politički ekstremizam, izvijestio je CNN. U listopadu 2022. navodno je ušao u kuću Pelosijevih u potrazi za tadašnjom predsjednicom Pelosi u planu da je otme, ali je umjesto toga napao njezina supruga, Paula Pelosija, nanijevši mu ozlijede lubanje i teške ozljede ruke i šake.

Pelosi je za New York Times rekla da ne može zamisliti da će njezin dom postati “mjesto zločina”.

“Ovo je bilo teško. Proći će još otprilike tri ili četiri mjeseca prije nego što se stvarno vrati u normalu”, rekla je.

Nadbiskupija San Francisca, u kojoj Pelosi žive, rekla je da “nije upoznata” s egzorcizmom.

“Poštivali bismo privatnost obitelji u pogledu egzorcizama i blagoslova kuća”, rekao je Peter Marlow, izvršni direktor za komunikacije i medije, za CNA u ponedjeljak.

“Egzorcizmi i blagoslovi kuća nisu aktivnosti koje bismo promovirali u medijima”, rekao je. “Ako je župljanin zainteresiran za blagoslov kuće, neka se javi svećeniku u svojoj župi.

Marlow je uputio CNA na raspravu Američke konferencije katoličkih biskupa o egzorcizmima na njezinoj web stranici. Dok “velike egzorcizme” nad osobom provodi biskup ili svećenik uz posebno dopuštenje mjesnog ordinarija, “mali egzorcizmi” se koriste u obredu krštenja ili u nizu molitvi koje vjernici mogu koristiti, uključujući “svaki demonski utjecaj na mjesta i stvari posebno.”

Rossetti je za CNA rekao da se egzorcizam s nekog mjesta “posebno koristi kada postoji demonska najezda”.

Egzorcist iznosi svjedočanstvo i upozorava: ‘TV može pozvati demone u vaš dom, pazite što gledate’

Prethodni članakGospodine Isuse, samo sam te za jedno molio i samo od tebe prosim da ispunim tvoju svetu volju svakoga dana mojega siromašnog i prolaznog života. U tvoje ruke, dobri Gospodine, predajem svoj duh, svoje srce, svoje pamćenje, svoj razum i svoju volju. Daruj mi milost da tebi jedinomu služim, tebe jedinoga ljubim, tebi se jedinomu svidim i tebe vazda slavim. Amen.
Sljedeći članak‘Brini se jedino ako ovog nema’: Sveti Franjo Saleški otkriva izvanredni znak Božje ljubavi u našim životima