Evo zašto su postaje križnog puta bila svakodnevna pobožnost Majke Angelice: ‘Tamo ćete pronaći snagu’

foto: slika zaslona/youtube

Tradicija je da katolici diljem svijeta sudjeluju na križnom putu svakog petka i nedjelje tijekom korizme. Međutim, za osnivačicu EWTN-a, i poznatu časnu koja je svetošću zračila na svim stranama svijeta, majku Angelicu, to je bila svakodnevna pobožnost.

Kapelan otac Joseph Mary Wolfe sakupio je duhovno vodstvo Majke Angelice koje je ona podijelila s njim u knjigu pod naslovom “Križni put Majke Angelice”.

U intervjuu za EWTN News Nightly, Wolfe je govorio o nadahnuću iza knjige, koja sadrži stvarne slike postaja ispred kojih se tadašnja Rita Rizzo (ime Majke Angelice) molila u svom rodnom gradu Cantonu, Ohio, prije ulaska u samostan.

Postaje križnog puta bile su vrlo značajne za majku Angelicu.

Wolfe se prisjetio savjeta koji mu je dala kada ga je poticala da svakodnevno moli postaje križnog puta, “jer je znala da ću u tome pronaći snagu”.

“Život ima problema. Život ima patnje. Ima poteškoća”, rekao je. “Dakle, kada idemo na križni put, razmišljamo o patnjama našeg Gospodina, ali i o njegovoj ljubavi i nešto od njegove snage i njegove ljubavi nam je udijeljeno.”

I sama majka Angelica imala je različite patnje od raspada obitelji, majčine depresije, siromaštva u kojem je odrastala i vlastitih fizičkih problema. Zbog toga je Wolfe rekao: “Majka se mogla povezati s ljudima jer je razumjela njihove patnje.”

“Majka mi je jednom rekla da je patnja bila njezin pratilac koji ju je držao ovisnom o Bogu”, rekao je.

Wolfe se prisjetio interakcije s s njom kad je ostala oslabljena nakon operacije tumora na mozgu. “Rekla je, ‘Znaš, mislim da je najvažnija lekcija koju mi ​​je majka ostavila… kako patiti, kako dobro patiti’”, rekao je.

Majka Angelica umrla je na Uskrsnu nedjelju 2016. Wolfe je bio uz nju u njezinim posljednjim trenucima. Sjetio se patnje koju je proživjela na Veliki petak prije nego što je umrla. Zajedno s njegovateljima i susestrama, on i braća molili su s njom krunicu Božanskog milosrđa u 15 sati, što joj je, činilo se, dalo mir.

“Postoji raspelo koje je bilo u njezinoj sobi. I tako sam uzeo to raspelo, kao i mnogo puta na Veliki petak, i podigao ga prema Majci, a ona ga je posljednji put poljubila”, otkrio je.

“Uvijek je željela ljubiti, ne stopala na tijelu, već Njegovo otvoreno srce”, dodao je.

BOG JE VRLO ŽIV, SVJEDOČI MAJKA ANGELICA: Dva puta čudesno ozdravila, vidjela anđele i pričala s Isusom!

Prethodni članakNovo Biblijsko čudo potreslo je američki gradić! Svećenik izvijestio o čudu Euharistije ovog ožujka: ‘Strašno i šokantno, a dogodilo se kod nas’
Sljedeći članakHerojska minuta svetog Jose Marije Escarive: Evo male žrtve koju možete činiti i primiti silne duhovne milosti