GROZOTA PUSTOŠI, OTVORENI UDAR NA VATIKAN! Biskupi u Belgiji najavili blagoslove homoseksualaca

foto. wikimedia

Otvoreno prkoseći Vatikanu, katolički biskupi u Belgiji u utorak su najavili uvođenje obreda blagoslova istospolnih parova u svojim biskupijama.

Biskupi Flandrije također su objavili liturgiju za slavljenje homoseksualnih zajednica.

“Čineći to, oni idu izravno protiv Vatikana”, izvještava Nederlands Dagblad.

Vatikan je u ožujku 2021. objavio službeno pojašnjenje da Katolička crkva nema ovlasti davati liturgijski blagoslov homoseksualnim zajednicama.

Međutim, temeljeći svoje argumente na Amoris laetitia, kardinal Jozef De Kesel iz Mechelena-Brussela i drugi biskupi flamanskog govornog dijela Belgije 20. rujna objavili su dokument pod naslovom “Biti pastoralno blizak homoseksualnim osobama — Za gostoljubivu Crkvu koja isključuje nikoga.”

Biskupska publikacija sadrži predloženu liturgiju za blagoslove istospolnih osoba, uključujući molitve, čitanje Svetog pisma i dijelove u kojima par može “pred Bogom izraziti kako su predani jedno drugome”.

Biskupi flamanskog govornog područja Belgije također su najavili da će svaka biskupija imenovati osobu kao „konkretan odgovor i ispunjenje želje da se u vođenju politike izričito obrati pozornost na situaciju homoseksualnih osoba, njihovih roditelja i obitelji. Papa Franjo je to također izričito izrazio u svojoj apostolskoj pobudnici o pastoralnoj skrbi za obitelji iz travnja 2016., Amoris laetitia (‘Radost ljubavi’).”

Kongregacija za nauk vjere (CDF) izdala je svoju posljednju deklaraciju o istospolnim blagoslovima 15. ožujka 2021., u dokumentu poznatom kao Responsum ad dubium (“Odgovor na pitanje”).

U odgovoru na upit “Ima li Crkva moć davati blagoslov zajednicama osoba istoga spola?” CDF je odgovorio: “Negativno.”

Kongregacija je iznijela svoje obrazloženje u bilješci s objašnjenjima i popratnim komentarom .

Priopćenje Vatikana, izdano uz odobrenje pape Franje, izazvalo je proteste i otvoreni prkos u katoličkom svijetu njemačkog govornog područja.

Organizatori su održali dan prosvjeda kao odgovor na izjavu Kongregacije za nauk vjere da Crkva nema ovlasti blagosloviti istospolne zajednice.

Njemački svećenici i pastoralni djelatnici također su otvoreno prkosili Vatikanu i provodili ceremonije blagoslova istospolnih parova.

U srpnju je glavni tajnik Središnjeg odbora njemačkih katolika (ZdK) rekao da je Sinodalni put — “svjesna izjava protiv trenutnog katoličkog katekizma, koji je kritičan i omalovažava homoseksualnost od sredine 1970-ih i još uvijek predbacuje homoseksualnu aktivnost kao grijeh.”

Njegove komentare objavio je 17. srpnja na njemačkom i engleskom Outreach, web stranica koju uređuje isusovac pater James Martin koja sebe opisuje kao “LGBT katolički izvor”.

Nekoliko njemačkih biskupa nedavno je podržalo promjene u crkvenom učenju o seksualnosti i rodnom identitetu.

Katekizam Katoličke Crkve kaže : „Broj muškaraca i žena koji imaju duboko ukorijenjene homoseksualne sklonosti nije zanemariv. Ta sklonost, koja je objektivno poremećena, za većinu njih predstavlja kušnju. Moraju se prihvatiti s poštovanjem, suosjećanjem i osjetljivošću. Svaki znak nepravedne diskriminacije u njihovom pogledu treba izbjegavati” (br. 2358).

Nastavlja: „Ove su osobe pozvane ispuniti Božju volju u svojim životima i, ako su kršćani, ujediniti sa žrtvom križa Gospodnjega poteškoće s kojima se mogu susresti zbog svog stanja” (br. 2358).

Dodaje se: “Homoseksualne osobe pozvane su na čistoću. Krepostima samosvladavanja koje ih uče nutarnjoj slobodi, ponekad potporom nezainteresiranog prijateljstva, molitvom i sakramentalnom milošću, mogu i trebaju se postupno i odlučno približavati kršćanskom savršenstvu” (br. 2359).

Ovakav raskol u Crkvi po pitanju grijeha nečistoće, najavili su mnogi svetci i mistici predstavljajući ga kao jedan od glavnih znakova posljednjeg vremena. >>>Nevjerojatna objašnjenja Apokalipse, Gospe svećeniku: Objavila i godinu pojave Zvijeri koja će prevariti čovječanstvo

>>Razotkrivanje svećeništva don Octaviu Micheliniju od našeg Gospodina

>>>PADRE PIO O STRAŠNOM UKAZANJU ISUSA: Uplakan, za ove ljude govori: KRVNICI!

Prethodni članak“Ne treba zdravima liječnika, nego bolesnima” (Mt 9,13)
Sljedeći članakVELIČANSTVO USRED KAOSA, OVO JE CRKVA: 300 TISUĆA mladih hodočastili Djevici Mariji!