KONAČNO PROGOVORILI Svećenici počeli reagirati na njemačke biskupe, upozorili na herezu i raskol

foto: Wikimedia Commons

Prazne i napuštene crkve, crkve koje nude gay i aktivističke, sotonističke koncerte, crkve u kojima se ne možeš ispovjediti i primiti sakramente ali možeš pogledati blasfemične izložbe, dugine boje i sudjelovati u raznim projektima ‘moderniziranja crkve’ ujedno prati i povijesni golemi pad broja katolika i svećenika ali to nije promjenilo i upozorilo njemačke biskupe koji u velikom broju traže promjene potpuno protivne nauku Katoličke Crkve i od njih ne odustaju ni nakon upozorenja Vatikana.

Otac Nelson Medina, dominikanski svećenik koji ima doktorat iz temeljne teologije, oštro je kritizirao predsjednika Njemačke biskupske konferencije, biskupa Georga Bätzinga, koji ustraje u podršci gay agendi.

Na tiskovnoj konferenciji u Rimu nakon ad limina posjeta njemačkih biskupa, Bätzing je rekao novinarima da nema odstupanja od katoličanstva predviđenog Sinodalnim putem. Umjesto toga, rekao je, njegovi pristaše željeli su ostati katolici, “ali mi želimo biti katolici na drugačiji način”.

Njemački biskup također je rekao da neće spriječiti blagoslov homoseksualnih parova, što se masovno dogodilo u svibnju ove godine unatoč izričitoj zabrani Dikasterija za nauk vjere, koja je objavljena u odgovoru 2021.

Otac Javier Olivera Ravasi, argentinski svećenik koji vodi projekt apologetike “Que no te la cuentan” (“ne vjeruj svemu što čuješ”), prvi je rekao je na Twitteru da se “‘Katolici na drugačiji način’ nazivaju ‘protestantantima’ vaša heretička ekselencijo”.

A Medina, upozorava da je Bätzingov ustrajni pro-gay stav “još jedno podrigivanje modernističke hereze, koja, kao i sve velike hereze, nikada zapravo ne nestaje u potpunosti.”

Dominikanski svećenik zatim je objasnio da je „blagoslov koji grešniku stvarno treba milosrdan, ali jasan i čvrst poziv na obraćenje. Bez toga, navodni ‘blagoslov’ potvrđuje zabludu i oblik je prezira i okrutnosti prema onima koji žive u grijehu.”

Otac Juan Manuel Góngora, španjolski svećenik koji ima više od 56.000 pratitelja na Twitteru, objasnio je da “grijeh ne može biti blagoslovljen. Biskupi bi se trebali vratiti u sjemenište studirati ili prijeći na protestantsku deformaciju i prestati gnjaviti ljude.”

Njemački sinodalni put

Sinodalni put je kontroverzni višegodišnji proces koji je započeo u prosincu 2019. i uključuje njemačke biskupe i laike u rješavanju pitanja kao što su korištenje “moći”, spolnog morala, svećeništva i uloge žena u Crkvi, pitanja o kojima su oni javno i u raznim prigodama iznosili stavove protivne katoličkom nauku.

Ova su stajališta dovela do raznih optužbi za herezu i strahova od raskola.

Prethodni članakSvećenik upozorava na medaljice, krunice i sakramentale: Evo kad pomažu u borbi protiv đavla
Sljedeći članak‘Imala sam krvarenje u mozgu, ali Isus me izliječio’: Potresne riječi djevojčice obišle su svijet