Naslovnica Crkva Objavljena prva fotografija Gospe od Guadalupe ikada snimljena: Ovo je čudesna slika...

Objavljena prva fotografija Gospe od Guadalupe ikada snimljena: Ovo je čudesna slika koja više od 500 godina zadivljuje svijet

foto: wikimedia

Prvobitna nadbiskupija Meksika podijelila je prvu ikada snimljenu fotografiju originalne slike Gospe od Guadalupe, koja se čudesno pojavila na tilmi (ponču) svetog Juana Diega 1531. godine.

U objavi na Facebooku, nadbiskupija je rekla da je “poslijepodne 18. svibnja 1923. fotograf Manuel Ramos imao čast biti prvi koji je fotografirao sliku Djevice od Guadalupe izravno iz ayate (ponča) Juana Diega bez zaštitnog stakla. .”

“Prilika se ukazala zahvaljujući promjeni okvira uz ostale popravke koje je slika trebala za očuvanje nakon napada koji je pretrpjela 14. studenoga 1921., kada je ispod ikone eksplodirala dinamitna bomba”, objasnila je nadbiskupija.

Ujutro 14. studenoga 1921. Luciano Perez Carpio, zaposlenik Privatnog tajništva Predsjedništva, postavio je bombu unutar cvjetnog aranžmana na oltaru nekoliko metara od mjesta gdje je na zidu visila slika Gospe od Guadalupe. u Staroj bazilici, danas poznatoj kao Crkva pokajnice Krista Kralja.

Oko 10.30 sati bomba je eksplodirala, oštetivši oltarne stepenice i mjedene svijećnjake. Raspelo od željeza i bronce teško više od 50 funti palo je na pod, savinuto unatrag od siline eksplozije.

Na čudotvornoj Gospinoj slici nije bilo nikakvih oštećenja, a staklo koje je štitilo Gospinu sliku nije niti razbijeno, iako je na ostatku crkve bilo velikih oštećenja.

Raspelo je javno izloženo u stražnjem dijelu nove bazilike i poznato je kao Sveti Krist napada.

Sveta godina u spomen na napad započela je 14. studenoga 2021. u bazilici Guadalupe, a ovo razdoblje milosti završit će 20. studenog ove godine.

Meksička nadbiskupija primijetila je veliki utjecaj koji je na Manuela Ramosa imalo fotografiranje slike Gospe od Guadalupe.

“Njegova je pobožnost porasla i počeo se više uključivati ​​u fotografiranje crkvenih događaja, kao što je stota obljetnica ukazanja Djevice.”

“Treba napomenuti da su fotografije snimljene s tkanine postale službene slike Djevice od Guadalupe, slike koje su naširoko kružile među poklonicima tijekom 1920-ih i 1930-ih”, rekla je nadbiskupija.

Ukazanje Djevice Guadalupe

Djevica Marija ukazala se više puta 1531. svetom Juanu Diegu, astečkom obraćeniku na katoličanstvo, u njegovom rodnom Meksiku. Mestiza Marija, koja je postala poznata kao Gospa od Guadalupe, razgovarala je s Juanom Diegom nježno kao majka, i to na njegovom materinjem jeziku.

Dana 12. prosinca, u svom posljednjem pojavljivanju Juanu Diegu, naredila mu je da skupi ruže koje rastu izvan sezone u prosincu na brdu Tepeyec i donese ih biskupu kao dokaz njezina zahtjeva da ondje sagradi crkvu. Kad je Juan Diego pustio ruže da ispadnu iz njegove tilme, na njoj se pojavila čudotvorna slika Gospe od Guadalupe, uvjerivši biskupa Fray Juan de Zumárraga.

Gotovo 500 godina kasnije, originalna slika Gospe Guadalupske čuva se u njezinu svetištu u Mexico Cityju.

Od tada tilmu svake godine štuju milijuni ljudi, a slika Gospe od Guadalupe postala je sveprisutna u meksičkoj kulturi.

Slika je iznimna i pravo je čudo na Zemlji >>>više ovdje.  

Prethodni članakPapa priznao da često moli Djevicu Mariju ovako: ‘Hej, požuri riješiti ovaj moj problem!’
Sljedeći članakKrist Kralj ukazuje se dječaku u Engleskoj: Otkriva mu veličanstven zaziv koji spašva svakog tko se njime služi