Papa je bio u bolnici zbog infekcije, ali sad je dobro: Izašao je, radi, moli i prima Euharistiju

foto: rawpiksell

Papa Franjo nastavit će se liječiti nakon što je u srijedu bio hospitaliziran zbog respiratorne infekcije, rekao je u četvrtak glasnogovornik Vatikana.

“Njegova svetost papa Franjo dobro se odmorio preko noći. Klinička slika se postupno poboljšava i on nastavlja s planiranim liječenjem”, rekao je ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni u kratkom priopćenju objavljenom 30. ožujka nešto poslije 12:30 sati po lokalnom vremenu.

“Jutros nakon doručka [papa Franjo] je pročitao neke novine i nastavio s radom”, dodao je Bruni. “Prije ručka otišao je u kapelu svog privatnog stana, gdje je proveo vrijeme u molitvi i primio euharistiju.”

Vatikan je 29. ožujka objavio da se očekuje da će papa Franjo nekoliko dana ostati u rimskoj bolnici zbog respiratorne infekcije. Ranije tijekom dana objavljeno je da je u bolnici na ranije zakazanim liječničkim pregledima.

Prethodni članakGrozota pustoši opustošila crkve: Biskup postavio svinjsko srce u kapelu pa odgovara na reakcije: ‘Nije kondom, nego gumica’
Sljedeći članakPobožnosti i tajne koje je Isus Krist otkrio o Marijinim žalostima: Mogu isprositi nemoguće i vječne milosti