Preminuo katolički svećenik u Turskoj, zarobljen pod ruševinama

foto: churcpop italia/Madonna Ewaz

Strašan potres magnitude 7,8 pogodio je južnu Tursku i sjevernu Siriju u ponedjeljak. Potres je imao epicentar u blizini Gaziantepa, grada na jugoistoku Turske udaljenog pedesetak kilometara od sirijske granice.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, kako prenosi Guardian, incident smatra najvećom katastrofom zabilježenom u zemlji od 1939. Oko 3400 zgrada srušilo se nakon potresa. A dramatičan broj mrtvih porastao je na više od 3 tisuće u poslijepodnevnim satima. Žrtava u Turskoj je oko 1500, au Siriji 810. Ranjenih u prvoj zemlji ima najmanje 7600, au drugoj preko 1280. Također, do sada je bilo čak 145 naknadnih potresa.

Preminuo svećenik zarobljen pod ruševinama nakon potresa u Turskoj

Među brojnim žrtvama, pod ruševinama je beživotan pronađen i katolički svećenik otac Imad Daher, kojemu se nekoliko sati nakon potresa gubi svaki trag. “Tijelo oca Imada Dahera, svećenika melkitske grkokatoličke župe Djevice Marije u #Alepu , pronađeno je ispod ruševina. Dijelimo molitve za utjehu njegove duše”, izvijestila je novinska agencija ACI Mena.

Pomolimo se za Tursku i Siriju!

Izmolimo snažne litanije za žrtve potresa u Turskoj i regiji: Svetima koji su ondje nosili Boga

 

Prethodni članak“Ovaj me narod usnama časti, a srce mu je daleko od mene.” (Mk 7, 1-13)
Sljedeći članakNovo ukazanje u Keniji? Gospa se pojavila na svetoj misi: Ljudi izvan sebe vrištali i slavili! Pogledajte ovo