‘Proroci Sotone s otrovnim doktirnama’: Španjolski svećenik brutalno odgovorio isusovcu koji zagovara brak homoseksualaca, a radi u Vatikanu

foto: isusovac James Martin/flickr

Otac Francisco José Delgado, svećenik Nadbiskupije Toledo u Španjolskoj i voditelj programa “The Sacristy of the Vendée” na YouTubeu, kritizirao je isusovca oca Jamesa Martina zbog kontroverzne objave na Twitteru o homoseksualnom “braku” američkog ministra prometa Pete Buttigiega.

Polemika je započela optužbom da su Buttigiegovi putni troškovi kao tajnika bili pretjerani. Dužnosnik je odgovorio da je “putovao sa svojim ‘mužem’ kao što drugi visoki dužnosnici putuju sa svojim suprugama”.

Isusovac Martin je tweetao: “Pete Buttigieg je oženjen”, komentirajući tweet Katoličke lige u kojem je pisalo da je “istina da je Peter Buttigieg legalno oženjen, ali to je pravna fikcija”.

Isusovac Martin je potom 22. siječnja objavio: “Iznenađen sam što je ovo privuklo toliko pažnje. Sviđalo se to vama ili ne, Pete Buttigieg je zakonito oženjen.”

Možete se ne slagati s istospolnim brakom (ili ne). Ali ministar Pete oženjen je u očima države i svoje crkve, kao i bilo tko drugi. Tvrditi drugačije znači ignorirati stvarnost”, napisao je isusovački svećenik, koji je i konzultant vatikanskog Dikasterija za komunikacije.

Odgovarajući na kontroverzu koja se razvijala, svećenik iz Španjolske, otac Delgado je tvitao odgovor na Martinovu objavu. “Možete otići u njegovu ‘crkvu’ i prestanite kaljati Krista proroče Sotone”, napisao je.

Val kritika

Martinov tweet izazvao je val drugih kritika na društvenim mrežama.

Kardinal Wilfrid Napier, nadbiskup u miru Durbana u Južnoj Africi, istaknuo je da to što država sankcionira nešto ne znači da je ispravno:

“Ne tako davno, država je obojene ljude smatrala manje ljudskim bićima i stoga im je uskratila njihova ljudska prava! Oprosti! To nije činilo obojene ljude manje od ljudi! Zapravo, to je mogao učiniti samo Bog, naš Stvoritelj. Umjesto toga, odlučio je postati čovjekom kako bi dokazao svoju tvrdnju!”.

“On nije oženjen u Božjim očima. Tvrditi suprotno znači ignorirati stvarnost,” tweetao je Sean K. Davis kao odgovor na Martinovu tvrdnju o Buttigiegovoj vezi.

Adele Scalia, snaha pokojnog suca Vrhovnog suda Antonina Scalie, uzvratila je: “Vi, zapravo, niste iznenađeni da je ovo privuklo toliko pažnje. Objavili ste to na Twitteru zbog pažnje za koju ste znali da će dobiti.”

‘Otrovana doktrina’

Otac Delgado je u izjavi za ACI Prensa, CNA-ovu sestrinsku novinsku agenciju na španjolskom jeziku, rekao da “otac James Martin, američki isusovac, ima naviku na društvenim mrežama govoriti na skandalozan način protiv katoličke vjere.”

“Njegova omiljena tema je prihvaćanje svega što ima veze s homoseksualnošću, ne samo sklonosti ili djela, nego čak i priznavanje homoseksualnih zajednica kao pravih brakova”, primijetio je španjolski svećenik.

Martinov prvi komentar u prilog Buttigiegu, rekao je španjolski svećenik, bio je da je “‘Pete Buttigieg oženjen.’

Suočeni s takvom nečuvenom izjavom, mnogi su ga katolici podsjetili da je to protivno crkvenom nauku i čak su ga pitali bi li bio dosljedan i podijelio sakrament ženidbe (iako Buttigieg nije katolik, ali je trenutačno episkopalac)” nastavio je Delgado.

Španjolski svećenik je primijetio: “James Martin inzistirao je na tome da je političar ‘oženjen u očima države i svoje crkve, jednako kao i bilo tko drugi.”

Ovo, što bi rekao bilo koji katolik, bilo bi opravdano ako je to zbog neznanja i, jednostavno, bilo bi potrebno nastaviti objašnjavati toj osobi što je nauk Crkve.”

Međutim, istaknuo je španjolski svećenik, “Martin nije samo isusovački svećenik, već ima i položaj u službi Svete Stolice kao savjetnik Dikasterija za komunikacije. Dakle, u pogledu njega ne postoji samo prostor za ispravak.”

Zastrašujuće priznanje! Njemačka sinoda zamišljena je da ‘uništi’ snagu Kristove Crkve

 

Prethodni članak“Tko ne ljubi, ne upozna Boga jer Bog je ljubav.” (1 Iv 4, 8)
Sljedeći članakBIBLIJSKI, PONOVILO SE! Isus podigao oluju da spriječi pokolj i progovorio islamistima: Oni zanijemili od užasa, a on im je rekao…