Russell Crowe u novom filmu glumi egzorcista Amortha koji je rekao: ‘U Međugorju je lijek za sotonu’

foto: wikimedia/screenshot

U neizbrisivom sjećanju na svećenika egzorcista Gabrela Amortha bit će ne samo njegovi spisi i mnoga sjećanja onih koji su ga voljeli i poznavali, nego i film pod nazivom “Papin egzorcist” koji će režirati Julius Avery. U ulozi svećenika nastupit će američki glumac Russell Crowe.

Snimanje filma započet će u jesen u Irskoj, a temeljit će se na dva najvažnija djela koja je napisao sam otac Amorth. Dvije knjige memoara pod naslovima “Nove priče jednog egzorcista” i “Egzorcist priča”.

Otac Amorth bio je glavni egzorcist Vatikana (otuda i naslov filma koji se fokusira kako na ulogu svećenika tako i na njegovu bliskost sa Svetim Ocem) a koji je tijekom svoje pastoralne misije prakticirao više od 70 tisuća egzorcizama.

Odabir Russella Crowea za protagonista bio je izvor oduševljenja i za samog redatelja filma: ” Ostvarenje sna ” – objašnjava Julius Avery da glumac filma “Gladijator” bude u ulozi jednog od  najpoznatijih svećenika u svijetu.

Ali tko je bio otac Gabriele Amorth?

Nakon diplome prava, njegov poziv i njegova volja  bili su slijediti Boga. Za svećenika je zaređen 1954., ali njegova uloga egzorcista počinje 1986. u Rimskoj biskupiji. Surađivao je s nekoliko talijanskih liječnika i psihijatara, a od 1986. do 2007. izveo je oko 70.000 egzorcizama. Poznatiji je i kao dugogodišnji vatikanski egzorcist.  Često je govorio o svojoj službi i napadima zloga otvoreno i javno. Upozoravao je na zamke okultnog i prikriveni sotonizam, ateizam i otuđenje svijeta od Boga što rezultira velikim brojem posjednuća. Preminuo je 2016. godine, a nakon njegove smrti izašao je i dokumentarac koji prikazuje njegov posljednji obred egzorcizma a scene su uzdrmale svijet. (Video ovdje)

Zagovornik Međugorja

Sam otac Amorth, u intervjuu za britanski Sunday Telegraph 2000., rekao je da su mnogi egzorcizmi trajali samo nekoliko minuta, dok su drugi trajali nekoliko sati, a neki i mjesecima.

Svećenik je to s golemom karizmom kojeg mnogi vjernici jako vole, među svećenstvom je također cijenjen. Bio je veliki zagovornik Međugorja. Rekao je da Gospodin ima poseban plan s ovim mjestom.

“Gospa se u Međugorju ukazala specijalno da vrati svijet Bogu. Sotonina aktivnost je na vrhuncu u svijetu, a Međugorje ima posebnu ulogu u tome!”, govorio je otac Amorth koji je iznio i planove zloga:

“Plan Sotone je: Prvo: Atomski rat! On želi uništiti cijeli svijet. Drugo: Odvojiti svijet od Boga! Staviti sve ljude svijeta u stanje grijeha i dovesti ih u pakao. Stvoriti kulturu bez Boga. To je glavna aktivnost Sotone”, kaže Amorth i dodaje: a “lijek protiv Sotone je u Međugorju. Međugorje je tvrđava protiv Sotone. Sotona mrzi Međugorje. Crkva i danas želi da nam Marija bude znak pouzdane nade i utjehe. … Po Njoj – po Mariji – Krist će paklenoj zmiji satrti glavu“, govorio je.

Prethodni članakALARM ČOVJEČANSTVU KRVLJU POTRESAO SVIJET: Evo što se dogodi kad ismijavamo poruke Gospe
Sljedeći članakEUROPA VIŠE NIJE KRŠĆANSKA! Šokantnom rezolucijom o pobačaju Europa raskinula s Kristom!