Suspendiran svećenik zbog širenja ‘teorija zavjere?’ Evo zašto su mu zabranili slaviti svetu misu

foto: Wikimedia Commons

Nadbiskup Paderborna Hans-Josef Becker razriješio je službe župnika Franka Unterhalta, voditelja svećeničkog kruga Communio veritatis, i autora na portalu Lifesitenews, katoličkom portalu poznatom po kritici mjerama pandemije, a u odnosu na Crkvu.

Prema medijskim izvješćima, svećenik je optužen zbog širenje “priča o zavjerama i antisemitizmu”.

Unterhalt je u tekstovima tvrdio da pandemija korone “odgovara masonskom planu Novog svjetskog poretka”, i  “da je elite koriste za Plan velikog reseta”, što su bili neki od razloga zbog kojih je prisiljen napustiti službu, odnosno zabranjeno mu je slaviti svetu misu. Unterhalt se sada može žaliti na tu mjeru Vatikanu, piše kath.net.

Svećenik posvećen Mariji

Riječ je o svećeniku koji je svojevremeno za medije progovorio otvoreno o krizi u crkvi te vjernicima svijeta pružio savjete za preživljavanje oluje, a koja će, kako je proročki najavio, zahvatiti crkvu i svijet.

U jednom od zadnjih tekstova piše: “U ovim posljednjim vremenima, u kojima se apokaliptična bitka između svjetla i tame približava svom vrhuncu i odluci, jedinstveni položaj Blažene Djevice Marije mora biti prepoznat u cijelom svijetu. Immaculata je pobjednica u svim Božjim bitkama. Ona se pojavila na horizontu naše epohe kao veliki znak spasenja i otkupljenja (usp. Apok 12,1), jer je tako Gospodin odredio u svojoj milosrdnoj providnosti.

Jer Svevišnji je “učinio Mariju Gospodaricom neba i zemlje, i uzdigao je da bude Vođa Njegovih četa, Blagajnica Njegovih bogatstava, Djeliteljica Njegovih milosti, Oruđe Njegovih velikih čuda, Otkupiteljica ljudskog roda, Posrednica izabranih, Uništiteljica Božjih neprijatelja i vjerna Suradnica Njegove slave i Njegovih trijumfa.”

Upozorio je:  “Mnogi vjernici traže kako izdržati trenutnu oluju i veliki test vjere i ostati u pravoj vjeri. Želim odgovoriti na to s poznatim riječima Presvete Djevice Marije u Fatimi: ‘Moje Bezgrešno Srce bit će vaše utočište i put koji vodi Bogu!”

Unterhalt također, na temelju svog iskustva kao župnik, potvrđuje riječi pape Ivana Pavla II: “Sveto Pismo i iskustvo vjernika govori kako je u najtežim trenucima povijesti, kad je Crkva trpjela najsnažnije udarce, upravo Marija, Majka Božja bila ta koja je bila u neposrednoj blizini crkve.”

Otac Unterhalt također je poticao vjernike posvećenje Marijinu Bezgrešnom Srcu svaki dan, te navodi kako po njegovom iskustvu oni vjernici koji njeguju pobožnost prema Blaženoj Djevici Mariji posebno su vezani i za presvete sakramente, posebno za sakrament svete Euharistije i ispovijedi.

On govori:”‘Doista, pokazalo se da su oni vjernici koji su se posvetili Majci Božjoj primili svjetlo i snagu da ostanu vjerni Gospodinu. Oni su ti koji, s vezama Majke Crkve, žive istinsku vjeru u župama. Oni vjernici koji njeguju iskrenu marijansku pobožnost prihvaćaju i Božje milosrđe u ispovjedaonicama i dobivaju nagon da presveto Tijelo Isusovo primaju na koljenima na jezik, za vrijeme Euharistije, ulazeći u dubinu ovog sakramenta.”

I zaista, sestra Lucija, posljednja fatimska vidjelica upozorila je svijeta da je Gospodin odlučio dati svijetu dva posljednja sredstva (lijeka) protiv zla, a to su sveta Krunica i pobožnost Bezgrješnom Srcu Marijinu!
“Ovo su dva posljednja moguća lijeka što znači da neće biti drugih!” – rekla je Gospa sestri Luciji!

Molimo za ovog svećenika da i sam preživi oluju o kojoj je proročki govorio još prije nekolikog godina.

Osobna posveta Bezgrešnom Srcu Marijinom

Presveta Djevice Marijo, Majko i Kraljice moja, tvojemu Bezgrješnom Srcu posvećujem i predajem čitavo svoje biće:svoje misli, riječi i djela. Raspolaži sa mnom i sa svim što mi pripada sada i vječnosti na hvalu i slavu Presvetoga Trojstva za posvećenje Crkve i spasenje svega svijeta.
Bezgrješna moja Majko, pomozi mi živjeti dostojno moga krsnog posvećenja da neopozivo pripadam svome Otkupitelju. Daj da poput Tebe slušam poticaje Duha Svetoga! Neka se u meni i u svemu vrši volja Božja! Amen!

Prethodni članak“Ako ostanete u mojoj riječi, uistinu, moji ste učenici; upoznat ćete istinu i istina će vas osloboditi.” (Iv 8,31-32)
Sljedeći članakRajčica je, kažu, izašla iz raja: Evo zašto bi je trebali jesti svaki dan