Ukrajinski biskup progovorio o velikom čudu kojem su svjedočili u Odesi: Tri puta su gađali, Bog podigao oluju

foto: screenshot/youtube

U katedrali sv. Stjepana u Beču održala se takozvana međugorska molitva za mir i to je bila intenzivna večer molitve za mir, posebno u Ukrajini.

“Neka sva oružja utihnu, daj moćnoj mudrosti i ispuni ih dobrom voljom i hrabrošću da idu putem mira”, rekao je zagovornik službe kardinal Christoph Schönborn tijekom susreta u utorak navečer.

Biskup Odese Stanislaw Szyrokoradiuk također je došao u Beč na šestosatni događaj. Biskup, koji je bio izravno pogođen ratom, istaknuo je kako je molitva za mir najvažnija potpora koju Ukrajina trenutačno dobiva iz cijeloga svijeta jer: „Bez Božje pomoći mir je nemoguć“.

Szyrokoradiuk je vidio kako sudbina njegove biskupije potvrđuje da postoji velika snaga u molitvi – posebno za pokojne – i da ona daje odlučujući doprinos miru.

„Odesa je doživjela mnoga čudesa“, rekao je biskup o posljedicama. Ruski ratni brodovi su tri puta gađali grad na obali Crnog mora, ali su se uvijek vraćali – dva puta zbog iznenadne jake morske oluje, treći put jer je posada broda odlučila odustati od bombardiranja. Odessa do danas nije okupirana i, unatoč stalnim raketnim napadima i 40.000 interno raseljenih osoba, u gradu postoji “određena normalnost”.

Kao i on sam, svećenici i redovnice njegove biskupije ostali su tamo gdje su trebali moliti s narodom i pružiti mu duhovnu potporu, “čak i u onim područjima biskupije koja su već okupirana od strane Rusije, kao što je grad Herson”, govori biskup Szyrokoradiuk.

Nakon intenzivnog svjedočanstva, kardinal Schonborn molio je i za Rusiju i njeno obraćenje.

Krunica i post

Na molitvu za mir iz Međugorja je došao Ivan Dragičević, koji je kao jedan iz skupine “djece vidjelaca” posvjedočio da već 41 godinu svakodnevno viđa Djevicu Mariju. U tim viđenjima Isusova majka sebe opisuje kao “Kraljicu mira” i kaže da ju je Sin poslao da pomogne ljudima da postignu “mir u srcima ljudi, između čovjeka i Boga i među svim ljudima”.

No, mnogi su mir tražili na krivom mjestu. Istinski mir se može pronaći samo “okrenuvši se Bogu, dajući mu prvo mjesto”. Marija je u svojim porukama posebno istaknula molitvu krunice i “post koji ima moć zaustaviti i ratove”.

Krunica se molila i tijekom molitve za mir u katedrali svetog Stjepana, prekinute gotovo desetominutnom potpunom šutnjom nazočnih u katedrali. Dragičević je kasnije objasnio da mu se u tom trenutku ukazala “Gospa”.

Dugo je molila za mir u Ukrajini, kao i za nazočne biskupe, svećenike i vjernike. Večer je završila euharistijskim klanjanjem koje je izveo veliki zbor s instrumentalnim ansamblom i razmišljanjima kardinala Schönborna.

Bečka tradicija od 2008. godine

U Austriji je osamdesetih godina 20. stoljeća nastao molitveni pokret s međugorskim osloncem koji od 2008. u suradnji sa Zajednicom sv. Ivana Suverenog malteškog reda i brojnim redovnicima svakog rujna organizira molitvu mira u bečkoj katedrali svetog Stjepana. S nekoliko tisuća sudionika jedan je od najvećih vjerskih događaja u zemlji.

Izvor

Prethodni članakBožja uputa čovječanstvu od početka svijeta, za vrijeme velikih promjena, tjeskobe i straha: ‘Ne boj se, budi miran!’
Sljedeći članakZapanjujuća su ozdravljenja po zagovoru Padre Pija diljem svijeta: Samo molite, molite za nemoguće