VELIČANSTVO USRED KAOSA, OVO JE CRKVA: 300 TISUĆA mladih hodočastili Djevici Mariji!

foto: Itatenas News

Pod temom “Zajedno s Marijom ponovno se susrećemo kao sinodalna Crkva” više od 300.000 mladih iz sjeveroistočne Argentine hodočastilo je u subotu 17. rujna u svetište Djevice Itatí u nadbiskupiji Corrientes.

Mladi iz različitih biskupija ponovno su se osobno okupili nakon dvije godine, izražavajući zabrinutost, očekivanja i predanost stvarnosti koju moraju živjeti u tom dijelu zemlje.

“Doživljavamo pravi festival braće jer smo obitelj. Crkva koja putuje, stvara buku, kao što nam predlaže papa Franjo”, rekla je Marianela Villar, koordinatorica za pastoral mladih u biskupiji Posadas.

Mladi ljudi su pješačili više od šest milja između Corrientesa i Itatíja u pratnji 100 vozila podrške.

Slavimo da mladi grle našu Majku koja ih brine i štiti. Ona pokazuje put, daje nam snagu i nadu svaki dan,” rekao je Villar.

U ovom susretu s Majkom Itatí, hodočasnici su stigli u Marijino svetište izražavajući svoju radost: „Osjećamo veliku radost u našim srcima jer se nakon dvije duge godine čekanja i dezorijentiranosti ponovno možemo skloniti pod tvoj plašt“, komentirala je tinejdžerica iz pokrajine Entre Ríos.

Biskup Hugo Nicolás Barbaro, koji je održao propovijed za središnju misu 43. hodočašća u svetište, rekao je da “Djevica nije ravnodušna prema djetetu koje griješi”.

“Poslušajte njezin slatki majčinski glas; ona želi da budeš sretan, sposoban voljeti,” da dijeliš “bogatstvo svog zdravog, dobrog života”, potaknuo je.

“Predajem se u tvoje ruke, majko; vodi me da uvijek vršim volju Božju. Ti si uzrok moje radosti, mog mira. Ne ignoriraj naše molbe, Majko; Izbavi nas od svake opasnosti, o slavna i blažena Djevice“, molio je prelat.

Neki od mladih hodočasnika komentirali su: „Radujemo se ovom vremenu s nadom i radošću. Želimo, uz pomoć Duha Svetoga, hodati zajedno, graditi mostove i utjelovljivati ​​rješenja koja predlaže naša regija.”

Povijest ukazanja Gospe od Itatija

Tko je Gospa koja može okupiti stotine tisuća mladih ljudi?

Odraz Gospe od Itatíja pojavio se tri puta ispod stijene uz rijeku Paraná , što je navelo franjevačke doseljenike da sagrade kip posvećen Gospi od Itatíja 1589.

Ubrzo nakon toga lokalni Indijanci su se borili protiv franjevaca i uzeli kip. Zatim su ispitivali točnu lokaciju ukazanja Djevice Itatí i rekli da su pronašli još jednu stijenu iz koje je izlazila jarka svjetlost i nadnaravni zvuk. Franjevci i Indijanci složili su se oko mjesta za ukazanje Djevice Marije i stvorili novi grad Pueblo de Indios de la Pura y Limpia concepción de Nuestra Señora de Itatí.

Prema legendi, drveni prikaz Djevice Marije spasio je život isusovačkom misionaru iz 17. stoljeća, Luisu de Bolañosu, poznatom po svojim pokušajima da preobrati domorodce na katoličanstvo. Također se kaže da se Djevica umiješala u bitku između dva domorodačka plemena, što je rezultiralo pobjedom plemena uz pomoć osvajača.

Dana 16. srpnja 1900. Gospin kip dobio je kanonsku krunidbu pod pontifikatom pape Lava XIII ., koji je kip proglasio svecem zaštitnikom Corrientesa, čime je stvorena biskupija Corrrientes. Godine 1950. sagrađena je bazilika za čuvanje slike s jednom od najviših kupola u Južnoj Americi.

Prethodni članakGROZOTA PUSTOŠI, OTVORENI UDAR NA VATIKAN! Biskupi u Belgiji najavili blagoslove homoseksualaca
Sljedeći članakSavjet egzorcista: Pet koraka za svladavanje demonskih misli koje opsjedaju um