Zaustavila ga Marija! Muškarac porazbijao samostan pa priznao: Nisam mogao udariti tabernakul zbog kipa Djevice

foto: Ured šerifa okruga Logan/Suzanne Stratford/Youtube

Početkom siječnja muškarac je ušao u benediktinski samostan u Arkansasu i počeo maljem razbijati oltar.

Upravo je htio razbiti tabernakul u kojem se čuva posvećena hostija, najsvetije na Zemlji, ali nešto ga je spriječilo u naumu: kip Djevice Marije.

Jerrid Farnam uhićen je zbog zločina oštećivanja imovine i krađe počinjenih u opatiji Subiaco Arkansasu, i trenutno je u zatvoru čeka suđenje.

Šerif Jason Massey iz ureda šerifa okruga Logan rekao je za CNA da je osumnjičenik priznao zločin kada su ga doveli. Ali, Farnam je rekao policiji, nakon što je podigao pogled i ugledao Marijin kip, nije mogao nastaviti s razbijanjem tabernakula kao što je to planirao učiniti.

“Odlučio je da to jednostavno ne može”, rekao je Massey. “Mislim da je u tom trenutku osjetio krivnju”

Opatija Subiaco izvijestila je da je 5. siječnja muškarac koristeći “malj” počeo uništavati mramorni oltar opatije razbijajući ga na različitim mjestima. Osnovan 1878., Subiaco je dom zajednice od 39 benediktinskih redovnika.

Osumnjičenik je ostavio zjapeću rupu na vrhu oltara i razbio kamenje koje sadrži relikvije, priopćila je opatija. Prema uredu šerifa okruga Logan, ukradena su dva relikvijara – male kutije boje mesinga od kojih je svaka sadržavala tri relikvije svetaca starih više od 1500 godina.

Otac Elijah Owens, opat samostana, rekao je za CNA u siječnju da su relikvije sadržane u jednom od relikvijara relikvije svetog Bonifacija, svetog Tiberija i svetog Benedikta iz Nursije.

Drugi relikvijar sadržavao je relikvije svetog Tiberija, svetog Marcela i svete Justine, rekao je otac Owens.

Opatija je u svom priopćenju za javnost rekla da je muškarac prišao tabernakulu i uklonio križ koji se nalazio na vrhu, kao i veo svetohraništa prije nego što je zaustavljen nekom izvanrednom intervencijom. Jednostavno, nije nastavio.

Farnam je uhićen istog dana, a tri relikvije pronađene su u njegovom kamionu.

U to vrijeme još nije bilo relikvijara s relikvijama sv. Tiberija, sv. Marcela i sv. Justine. Šerifov ured kasnije ih je otkrio u kanti za smeće u kući Farnamova oca.

Farnam je relikvijar dao svom ocu, koji je, nesvjestan prirode predmeta, bacio sadržaj kontejnera u smeće, dok je relikvija zadržao za sebe, rekao je šerif.

“Srećom na njima nije bilo hrane ili bilo čega. Pronađeni su u odličnom stanju”, dodao je.

Prethodni članakIzmolimo snažne litanije za žrtve potresa u Turskoj i regiji: Svetima koji su ondje nosili Boga
Sljedeći članakPoznati američki svećenik koji se obratio zbog knjige o Međugorju ispričao šokantan događaj: Evo što je sotona radio kad sam pristupio Mariji