VOJSKA MARIJINA SAMO RASTE, OVO JE FENOMEN! 70 tisuća muškaraca na koljenima s krunicom pred Gospom!

foto: Thiago Leon/ Nacionalno svetište

Od 10. do 12. veljače, nacionalno svetište Aparecida u Brazilu bilo je domaćin 15. izdanja Muškog hodočašća krunice. Ove godine u inicijativi je sudjelovalo 70.000 sudionika iz cijelog Brazila i drugih zemalja.

Uz bogat program slavlja i molitvi krunice, ovo je najveće hodočašće u godini za svetište. “Imali smo prilično značajan broj sudionika ovdje u nacionalnom svetištu, oko 70.000. Za nas je to znak velike radosti i nade ” rekao je prefekt crkve Nacionalnog svetišta, otac Diego Antônio da Silva.

Za rektora Nacionalnog svetišta, oca Eduarda Catalfa, ovaj događaj ima vrlo važnu posebnost: „To nije samo veliko hodočašće – to nije ni jedino ni glavno obilježje muškog hodočašća krunice. Iznad svega, to je duboko molitveno hodočašće”.

Muško hodočašće s krunicom

Hodočašće krunice muškaraca započelo je 2009. godine, kada se 600 muškaraca okupilo u bazilici Aparecida na molitvi. Od tada je događaj rastao i rastao, kao što raste i pokret Muške krunice u Brazilu i diljem svijeta gdje se formiraju molitvene skupine a koje broje tisuće ljudi.

Snažna pobožnost prema Gospi i bezbrojne dobivene milosti uzrokuju tisuće brazilskih muškaraca da kleknu kako bi molili krunicu.

Pokret Muške krunice sada se smatra fenomenom u zemlji. Grupe koje se sastaju u župama i zajednicama kako bi molile ovu molitvu ne prestaju rasti.

Molitve i razmišljanja ovog pokreta moraju biti u skladu s crkvenom zajednicom. Za to je važno da postoji potpora župnika ili voditelja zajednice.

Moljenje krunice također otvara vrata evangelizaciji. Vjernici moraju aktivno sudjelovati u zajednici, u nedjeljnoj euharistiji i u drugim crkvenim trenucima.

Ovdje možete pogledati fotografije.

NEŠTO SE DOGAĐA! Muškarci se formiraju diljem svijeta: Mnoštvo zemalja, tisuće muškaraca i jedna molitva znak su da se nešto veličanstveno sprema

Pogledajte, ovo su Marijini ratnici! Tisuće muškaraca s krunicama u rukama pjeva himnu Isusu i Gospi! Nevjerojatne scene iz Poljske opet obilaze svijet

Prethodni članakSvako jutro molio sa zaposlenicima! Svjetski poznate LEGO kockice čudo su molitve, vjere i kušnji njegova tvorca
Sljedeći članakAmerički znanstvenik koji je proučavao 40 tisuća pacijenata: Molitva ima moć liječenja bolesti