‘Euharistijsko klanjanje najveći je dar čovječanstvu za ovo vrijeme’: Svećenik objavio poruke i velika obećanja Gospe za sve koji se klanjaju Gospodinu!

foto: flickr

Otac Jude Mbukanma OP, dominikanski je svećenik u Nigeriji više od 40 godina, urednik je novoobjavljene knjige u SAD-u koja sadrži poruke Blažene Majke jednoj redovnici o važnosti euharistijskog klanjanja.

Poruke sadržane u ovom svesku ističu učinkovite rezultate i blagoslove za pojedince koji prakticiraju klanjanje.

Klanjanje: Uzvišeni dar ovog vremena zbirka je poruka Blažene Majke sestri Rosemary Anumudu, koja obuhvaća razdoblje od deset godina (1996.-2006.). U početku je sestra Rosemary bila mlada postulantica u novom redu redovnica koje je utemeljio otac Jude pod nazivom Sestre klanjateljice. Smještene u Agboru u Nigeriji, redovnice su bile posvećene molitvi i klanjanju Isusu u Presvetom Sakramentu.

Događaji su započeli 23. veljače 1996. Sestra Rosemary, u pratnji još jedne sestre, govorila je postaje križnog puta kada se “vrlo oštro, sjajno i lijepo svjetlo ” spustilo iz oblaka i pojavila se “vrlo lijepa žena”.

S vremenom će se identificirati kao Gospa od Presvetog Sakramenta i Majka Euharistije, između ostalih naslova.

Poruke sestri Rosemary odgovaraju i dosljedne su glasu svetog Tome Akvinskog, kojeg mnogi smatraju najvećim teologom u povijesti Katoličke Crkve, kada je rekao: „Euharistija je izvor i vrhunac vjere.”

One također potvrđuju vrijednost koju su gotovo svi sveci kroz stoljeća pridavali euharistijskom klanjanju.

Blažena je Majka rekla sestri Rosemary: “Moja majčinska prisutnost kod vas poziva na dublje poznavanje stvarne prisutnosti moga Sina u njegovom božanskom sakramentu.” Otac Jude nas podsjeća, “Euharistija je sakrament koji nadilazi sve ostale sakramente upravo zato što je stvarna prisutnost Krista, tijela, krvi, duše i božanstva.”

Objave o euharistijskom klanjanju

Blažena je Majka poticala ne samo sestru Rosemary, nego i svoje sestre klanjateljice i sve „prijatelje moga Sina“ – tebe i mene – da iskreno pohodimo Isusa, osobito pred Njim istinski prisutnim u svetohraništu. “Tamo Mu kažete sve strahove i brige koje niste mogli podnijeti.”

“Ja sam Majka Euharistije. Gdje je moj Sin, ondje sam potpuno prisutna; to je postalo moguće kroz moj ‘da’ u samom trenutku utjelovljenja, kada sam omogućila Riječi Očevoj da prođe kroz … moju djevičansku utrobu. Kao Majka, uvijek sam sa svojim Sinom.”

Majka Marija nama, svojoj djeci, preko sestre Rosemary govori da iskreno klanjanje i vjernički kršćanski život imaju moć preobraziti naše živote u potpunosti te joj govori o milostima koje se spuštaju na one koji se klanjaju Presvetom. To su svojevrsna obećanja koja uključuju:

pomoć u ovom životu, snagu i hrabrost;
ozdravljenja u ljudskim dušama i pljuskovi milosti;
promjenu srca, duše, obitelji, crkve i cijelog svijeta;
velika utjeha na času smrti i mnoštvo anđela koji nas prate;
Isusovu pozornost i odgovor na želju srca kada je iskren, pravedan i ponizan;
posljednje sredstvo da se pokaže Isusova ljubav, briga i milosrđe prije velikog časa koji će uskoro doći;
drugi, obnovljeni i divniji zemaljski raj za svijet;
obnovljena crkva koja sjajno sjaji velikom svjetlošću kakva nije bila poznata od vremena Cenakula; i
veliko svjetlo koje se izlijeva na cijelu zemlju, što će označiti početak Nove ere.

Snaga euharistijskog klanjanja

Otac Jude je pisac i profesor etike i filozofije religije na Dominikanskom sveučilištu, Ibadan. On objašnjava značenje poruka sestri Rosemary:

Evanđelje po Ivanu, poglavlje 6, predstavlja nam učenje o euharistiji kao daru koji je neizmjerno bolji od bilo kojeg dara koji Bog ima za ljudsku osobu. Crkvena euharistijska teologija prepoznaje ovu istinu i stoga se usredotočuje na veliku važnost euharistijskog zajedništva; malo se govori o euharistijskom klanjanju, odnosno štovanju Isusa u Presvetom Sakramentu. U knjizi Klanjanje najveći dar ovoga vremena Blažena Djevica Marija nas uči da je euharistijsko klanjanje najveći dar ovoga vremena. To je izvor života, svjetla i nadahnuća. U času smrti, kao nagradu za iskreno klanjanje, Bog dodjeljuje mnoštvo anđela da ga prate u raj. Imamo u cijeloj objavi pouke za učenje o euharistijskom zajedništvu i klanjanju.”

Posebna poruka za svećenike

Blažena je Majka ispričala sestri Rosemary da su njezini svećenici poznati po mirisu iskrenog štovanja.

“Moji me svećenici vole; oni vole moga Sina, Isusa, i spremni su umrijeti za dobrobit kraljevstva. Ja sam njihova Majka i Gospodarica; za to čuvam svoj najslađi i najljepši miris u njihovim srcima koji im čisti srca kad padnu u grijeh. Oni će zauzvrat širiti isti miris jedni drugima.”

“Majko, kakvu vrstu mirisa?”

Odgovorila je: “Dijete moje, to je miris mira, ljubavi, radosti, čistoće, poniznosti, tišine, kontemplacije, molitve, jednostavnosti [i] potpune i savršene poslušnosti do kraja. Oni to lako stječu kroz iskreno obožavanje Moga Sina, Isusa Krista, gdje je On doista prisutan sa svojim božanstvom u svakom svetohraništu diljem zemlje.”

Posebna poruka Majke Marije za svećenike govori nam da ona također svakome od nas nudi mogućnost da steknemo miris iskrenog štovanja.

Živjeti poruku klanjanja

Danas su se sestre klanjateljice spojile s dominikanskim redom i poznate su kao samostan Presvetog Sakramenta u Ilorinu, Nigerija. One su zajednica klauzurnih redovnica posvećenih kontemplativnoj molitvi kroz trajno klanjanje euharistijskom Gospodinu. Oni tako žive monaškim načinom života u duhu svetog Dominika de Guzmana.

Unutar samostana provode aktivan rad kako bi pomogli poduprijeti svoj glavni apostolat: život kontemplacije, klanjanja i zagovora. Teže za šutnjom i pokorom koja omogućuje časnim sestrama da razmišljaju o Isusu, slušaju ga, proučavaju njegovu riječ i neprestano mu se mole za potrebe Crkve i svijeta. Ukratko, oni žive poruku klanjanja.

Objavljivanje knjige Klanjanje: najviši dar ovoga vremena u Sjedinjenim Državama podudara se s biskupskom inicijativom za obnovu euharistije. Cilj inicijative je povećati prisutnost euharistijskog Isusa u našim katoličkim dušama kako bismo Njega i Mariju unijeli u naš svakodnevni život i one koje susrećemo.

Prethodni članakBeba Lazaro je imao rak! Obitelj tvrdi: ‘Padre Pio ga je izliječio’
Sljedeći članak“Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti” (Mt 11, 28)