Četiri čudesna susreta anđela čuvara s Benediktom XVI: Dva su se dogodila kad je bio dijete

Benedikt XVI. imao je najmanje 4 iskustva sa svojim anđelom čuvarom. Sam je o njima govorio. Dva su se dogodila kad je bio dijete. Otac Fernando Cárdenas, svećenik koji je stručnjak za anđele, objasnio je to u videu koji je objavio na svom Youtube kanalu u znak počasti preminulom Papi.

Prvi se susret dogodio kada je kao dijete obolio od difterije. Liječnici su rekli da dječak neće preživjeti, ali je na kraju ozdravio, a ozdravljenje su pripisali njegovom anđelu čuvaru.

Drugi je bio kada je kao dječak upao u spremnik blizu mjesta gdje je živio i uspio se izvući uz pomoć svog anđela čuvara.

Kasnije, na kraju Drugog svjetskog rata, Hitler je odlučio regrutirati sve mlade Nijemce i poslati ih u protuzračnu jedinicu, no Ratzinger je pobjegao.

Bio je bolestan, imao je septikemiju. U tom trenutku susreo je neke vojnike. Njegov položaj je bio ozbiljan, jer je dezertiranje iz vojske bilo ravno izdaji zemlje.

Međutim, zbog osjetljivog zdravstvenog stanja pušten je i mogao je otići kući. U svojim memoarima Ratzinger kaže da se činilo kao da ga anđeo štiti cijelo vrijeme.

Godine 2009., već kao Papa, odlazi u Castel Gandolfo na odmor s namjerom da napiše svoje djelo “Isus iz Nazareta”.

Zatim je pao i slomio zglob. Benedikt XVI. rekao je da je njegov anđeo čuvar dopustio taj pad, slijedeći više naloge, kako bi se mogao zaista posvetiti odmoru i pisanju.

Što je Papa naučavao o anđelima

Novinar Vittorio Messori intervjuirao ga je dok je bio prefekt Kongregacije za nauk vjere i pitao ga o nevidljivom svijetu.

Ratzinger je odgovorio usporedbom: kada pogledate u nečije oči možete vidjeti što je unutra, je li ta osoba tužna ili sretna. Tuga se ne vidi, ali gledajući u nečije oči možete vidjeti nešto nevidljivo.

Messori je pitao Ratzingera je li vidio anđela čuvara, a on je odgovorio da nije očima, da taj odnos ovisi o temperamentu osobe i da se u svakom slučaju ne smije zadržavati na anđelu, nego imati komunikaciju s Bogom.

Za anđele Ratzinger kaže da se polazeći od Svetog pisma i predaje zna da su oni stvorenja (a ne bogovi), ali je njihova narav u tome što su u Božjoj prisutnosti i okrenuti su prema Njemu.

Drugi aspekt je da su oni Božji glasnici, oni mogu biti i biti bliski ljudima jer su u prisutnosti Boga.

Benedikt XVI. kaže da anđeli mogu ostati blizu čovjeka upravo zbog svoje blizine Bogu, te da dolaze pokrenuti u čovjeku ono što je zaboravljeno, zataškano: talente, vrline, darove, kvalitete…

Anđeo dolazi da nas prodrma da sve što nam je Bog dao izađe na vidjelo i da se susrećemo sami sa sobom.

Benedikt XVI. potaknuo je mlade da osjete prisutnost anđela i da se prepuste njihovom vodstvu, a parove da se često pribjegavaju pomoći svojih anđela čuvara kako bi rasli u neprestanom svjedočenju istinske ljubavi.

Pridružimo se anđelima u komunikaciji s Bogom!

Prethodni članakAustrijska mističarka svjedoči da je imala ukazanje trojice hrvatskih vojnika koji su joj govorili o Međugorju: ‘Od Boga je!’
Sljedeći članakIsus se obratio jednoj ženi i dao joj poruku za svijet: ‘Morate pomoći ljudima, požuriti da se otkrije utočište prije isteka vremena’