Iz dnevnika egzorcista: Demoni srama, razlikuju se od poniznosti, ovo bi trebali znati

foto: pxHere

Monisnjor Stephen Rossetti, psiholog je i svećenik, profesor na sveučilištu i glavni egzorcist u nadbiskupiji Washington već više od 13 godina.

U svom dnevniku opisuje razne situacije s kojima se kao egzorcist gotovo svakodnevno susreće.

Najnoviji post govori o – demonima srama, a koji često paraliziraju ljude, a da ni ne znaju o čemu je riječ.

U nastavku daje prikaz molitvene borbe kojom se možemo poslužiti.

Iz dnevnika:

“Jane” su opsjedale misli srama. Te su misli cijeli njezin život prikazivale kao tužan život neuspjeha. Osjećala se kao da je bolesna i odvratna. Nije mogla zamisliti da je Bog ili bilo tko drugi voli ili čak želi pogledati u nju. Rekla je: “Osjećam se kao hodajuća sramota.”

Jane je pogođena teškom demonskom opsjednutošću. To je više od jednostavnog negativnog govora o sebi koji mnogi od nas imaju. Njena je izuzetno jaka i svakodnevno je muči. Udara joj u mozak naizgled bez prestanka. Ponekad joj sram obuzme misli i emocionalno je paralizira.

Prava poniznost je ukorijenjena u istini. Da, svi smo grešnici. Svi smo mi krivi i doprinijeli smo Isusovom raspeću. Ali to nije isto što i sram.

Sram napada naš osjećaj samopoštovanja i vlastite vrijednosti. Natjerani smo da mislimo da smo bezvrijedni.

Neki mistici kažu da demoni u paklu muče proklete takvim mislima srama. Demoni ih tuku optužbama da su bezvrijedni i da Boga nije briga.

Unatoč našoj krivnji i našem grijehu, nismo bezvrijedni. Naprotiv, stvoreni smo na Božju sliku i stoga smo od neprocjenjive vrijednosti. Beskrajno smo voljeni i grijesi su nam oprošteni. Njime smo spašeni. Misli srama i samoponižavanja ne dolaze od Boga.

S onima koji su izudarani demonskim opsjednutostima stidom, redovito prolazim kroz opetovana odricanja od “demona srama”.

Vodim ih govoreći: “Odričem se demona srama. Odbacujem ih; prekoravam ih; odričem ih se. U Isusovo ime, izgonim ih. U njegovo sveto ime, izbacujem ih!”

Također je dobro da dodaju: “Božje sam dijete i uljepšana sam na Božju sliku. Otac me beskrajno ljubi.”

Tada ću reći: “Neka naš Bog pun ljubavi sklopi svoje ruke oko tebe. Neka znaš da si beskrajno voljen. Znaj da si stvoren ljubavlju od prvog trenutka svog začeća. Pozvan si i predodređen za Kraljevstvo.”

Ovo je moja molitva za sve vas:

Želim da znaš da si od početka s ljubavlju stvoren u trenutku tvog začeća. Neka Otac sklopi svoje ruke pune ljubavi oko tebe.  Osjeti njegovu toplinu, njegovu ljubav i njegov mir. U ime Isusa, ozdravi. U ime Isusovo, budi u miru. Amen.

Prethodni članakUkazanja Djeteta Isusa u Pontevedri sestri Luciji: Malom Isusu ovo je tako važno da je neprestano dolazio! ‘Mnogi započinju ali rijetki dovrše što sam zatražio’
Sljedeći članakČudo koje je potreslo Italiju: Silviju nosili na rukama na Podbrdo, vratila se pješke! ‘Ja hodam, Gospa me ozdravila’