Jedna crkva, dva euharistijska čuda: Tijelo i krv Isusa prisutnog u hostiji čuvaju se u Italiji stoljećima

foto: pixabay

Da se za vrijeme pretvorbe, pretvorba doista događa to je nauk crkve koji je nepromijenjen od apostolskih vremena.

A euharistijska čuda, odnosno Božji otisci na Zemlji to neupitno potvrđuju. I to u tolikom obimu da je znanost ponovno nemoćna pred Gospodinom, osim da potvrdi Kristovu prisutnost. Katolička crkva broji preko 130 priznatih čuda kroz povijest, a ovo su dva koja su se dogodila u istoj Crkvi u Firenci:

U crkvi svetog Ambrozija u Firenci čuvaju se relikvije dvaju euharistijskih čuda koja su se dogodila 1230. odnosno 1595. godine.

U Čudu iz 1230. svećenik po imenu otac Uguccione je, nakon što je završio svetu misu, greškom ostavio nekoliko kapi posvećenog vina u kaležu.

Sljedećeg dana, vraćajući se u istu crkvu na misu, našao je u kaležu nekoliko kapi zgrušane, žive krvi boje mesa. Krv je odmah ulivena u posudu od kristala. Godine 1980. obilježena je 750. obljetnica ovog čuda.

Drugo euharistijsko čudo dogodilo se na Veliki petak 1595. godine u istoj crkvi.

Greškom je na oltaru bočne kapele, zvane Kapela Svetoga groba, ostala upaljena svijeća, što je izazvalo bijesan požar. Ljudi su odmah potrčali gasiti vatru i uspjeli spasiti Presveti Sakrament i kalež.

U općoj zbrci šest posvećenih hostija palo je s ciborija na gorući sag, a unatoč vatri izvučene su netaknute i još uvijek posložene jedna pokraj druge.

Godine 1628. nadbiskup Firence, Marzio Medici, nakon što ih je pregledao, ustanovio je da su netruležne i stoga ih je dao staviti u dragocjeni Relikvijar.

Čudo u Argentini: Pronađeno živo ljudsko srce u maloj hostiji!

 

Prethodni članakZapisi svetih o kraju svijeta: ‘Što će se više približavati kraj, to će se više Sotonin mrak širiti Zemljom’
Sljedeći članakUzdah se u Gospodina uzdanjem silnim i on se k meni prignu i usliša vapaj moj. U usta mi stavi pjesmu novu, slavopoj Bogu našemu. Žrtve i prinosi ne mile ti se, nego si mi uši otvorio; paljenicâ ni okajnicâ ne tražiš. Tada rekoh: »Evo dolazim! U svitku knjige piše za mene: Milje mi je, Bože moj, vršit volju tvoju, Zakon tvoj duboko u srcu ja nosim.« Pravdu ću tvoju naviještat u zboru velikom i usta svojih zatvoriti neću, Gospodine, sve ti je znano.