Klaudija, bivša manekenka: ‘Danas mi Bog daje sve što trebam’: Priča o djevojci koja je napustila luksuz i pola milijuna pratitelja zbog Isusa, obilazi svijet

Poljski model Klaudia Tołłoczko postala je poznata u samo nekoliko godina. Bolesti koja je zaustavila njezine ambicije izazvala je unutarnji potres: Klaudija je otkrila Boga. Priču su objavili poljski, francuski, talijanski mediji jer njeno obraćenje u svijetu koji je ona živjela je velika milost i snažna poruka mnogim mladim ljudima koji su zapeli u čežnji za životom koji pruža liksuz i grijeh ali oduzima ono najvažnije – spasenje.

Da je svako duhovno obraćenje jedinstvena priča pokazuje priča Klaudije Tołłoczko, bivšeg fotomodela. Jedinstvena po načinu na koji je Bog pristupio mladoj ženi i kako se posvetila novom životu, ostavljajući stari iza sebe.

Klaudija je postala model pomalo slučajno. Išla je u srednju školu, imala je šesnaest godina i dala se nagovoriti prijateljima da okuša sreću kao model. Stoga je odlučila sudjelovati u prvom fotografiranju, a zatim u drugom. Odjednom se sve ubrzalo: prijedlozi su se preklapali, a štoviše bili su vrlo dobro plaćeni. Među njima bilo je i onih koji su od nje tražili da pozira bez odječe (Klaudijino tijelo odgovara kanonima “seksi tijela”). S 20 godina Klaudia je postala popularna manekenka koju je na Instagramu pratilo pola milijuna obožavatelja.

Dvije godine kasnije ipak se razboljela:

Dijagnosticirali su mi sistemsku mikozu. Kušnja ove bolesti potaknula me da zamolim Božju pomoć. To još nije bilo obraćenje, već samo prvi korak prema Njemu.

Čitajući Sveto pismo, Klaudija je tada otkrila Božju riječ, a posebno “Danijelov post”, način prehrane preuzet iz Biblije. Odlučila ga je slijediti. Malo-pomalo, zahvaljujući postu i molitvi, osjećala je da ozdravlja: «Nije to bilo nešto trenutno, već dug proces zahvaljujući kojem sam imala vremena promijeniti se iznutra».

Bolest nije jedina kušnja koja je Klaudiju vodila prema Bogu:

Ubrzo nakon što sam se razbolila, umro mi je stric – koji mi je bio kao brat. Iznenada. Upravo je zaspao i više se nije probudio: srčani udar. Njegova me smrt uništila. Na sprovodu sam izbezumljena vidjela kako mi cijeli život proleti pred očima. Uvjeravam vas da nisam izgledalla kao obraćeni kršćanin… Bila sam do grla u teškom grijehu. U tom sam trenutku kleknula plačući u sebi: «Duše Sveti, dođi, trebam te u svom životu. Bez tvoje pomoći neću moći ustati od svojih grijeha». I to je zapravo radikalno promijenilo moj život.

Klaudija je tada odlučila otići na ispovijed. Na nekim listovima papira zapisala je grijehe koje je počinila tijekom godina (trebalo je nekoliko da se sve zapiše): «Ta ispovijed – povjerava nam – bila je početak jedne lijepe pustolovine s Bogom».

Mlada je žena tada ostavila svog partnera i sav životni stil koji je bio uključen u njihov život: luksuzni stan, putovanja na četiri strane svijeta, puno novca.

Sve je to sada iza mene. Shvatila sam da sam stekla naviku da moje samopoštovanje ovisi o tome kako izgledam i kako drugi misle o meni. Morala sam znati da sam privlačna. To što sam model potaknulo je moju glad za prihvaćanjem. Danas sebe gledam onako kako me Bog gleda, dakle s ljubavlju i prihvaćanjem. Našla sam Gospodina, a za mene je to najvažnije. Bog mi daje sve što trebam.

Već tri godine čujem glas u svom srcu koji govori “Slijedi me”. No, budući da ne znam kamo da idem, jednog sam dana upitala: «Gospodine Isuse, kako to misliš?». Odgovor je došao nedavno, tijekom klanjanja Presvetom Sakramentu: shvatio sam da je moj poziv evangelizirati. Isus želi da drugima govorim o njemu, vjernicima i nevjernicima, beskućnicima i prostitutkama. Moja najveća želja je ići tim putem. To je moj način.

Prethodni članak“Ako ustima ispovijedaš da je Isus Gospodin, i srcem vjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen.” (Rim 10,9)
Sljedeći članakVelika pobjeda kršćana Europe! Nakon tri godine Španjolci natjerali Europski parlament da prvi put u povijesti postave jaslice