Krunica zahvalnosti je molitva koja može promijeniti vaš život! Svećenik svjedoči da se upravo to dogodilo po ovoj moćnoj molitvi

foto: flickr

“Zahvalnost otvara vrata moje prisutnosti. Iako sam uvijek s tobom, morao sam mnogo toga učiniti da ti sačuvam slobodu izbora. Postavio sam vrata između tebe i mene, i dao ti moć da ih otvaraš ili zatvaraš. Postoje mnogi načini na koje ih možeš otvoriti, a stav zahvalnosti je jedan od najučinkovitijih. Isus (Iz knjige u Tvojoj prisutnosti)

Josip Staljin je rekao da je zahvalnost bolest od koje boluju psi. To je bio jasan znak da je zahvalnost nešto što zlo ne može podnijeti.  Umjesto njega, Chesterton je rekao da je najgore vrijeme za ateista kada je stvarno zahvalan i nema kome zahvaliti.

Zahvalnost je ozbiljan lijek ali mnogo puta zaboravimo zahvaliti za sve što imamo. Teško nam je biti zahvalan.

Sjetimo se da se pobuna Bogu na nebu dogodila kroz nezahvalnost, plod oholosti. Zato je Lucifer, nekoć Anđeo svjetla, osuđen i pao s neba.

A sada trećina palih anđela iskušava ljudska bića s ponosom, uzrokujući njihovu nezahvalnost prema Bogu.
Zato kada izgubimo vjeru u Boga pokazujemo se nezahvalnima i vjerojatnije je da ćemo pasti u napast, pa čak i surađivati ​​sa zlom.

I zato se, naprotiv, događa da osoba koja njeguje stav zahvalnosti prema Bogu, tvori moćan štit protiv zlih duhova koji se jasno može uočiti u stvarnosti.

I to je jedno od središnjih obilježja marijanske pobožnosti. Biblija je puna odlomaka koji naglašavaju važnost zahvaljivanja Gospodinu svaki dan.
Na primjer , Psalam 92 kaže “dobro je zahvaljivati ​​Gospodinu i slaviti ime tvoje, Svevišnji Bože; objavi svoju ljubav ujutro i svoju vjernost noću.”

Iako je život pun boli i nevolja, kršćanski stav treba biti stav trajne radosti i zahvalnosti.
Kršćanski način suočavanja s problemima nije traženje boli, već pokušaj izbjegavanja kad god je to moguće. Ali kad nije moguće, onda to prihvati i ponudi kao žrtvu.

Majka Terezija iz Kalkute govorila je da je zahvalnost Bogu prihvatiti sve, pa i probleme, s radošću.
Zato što nam zahvalnost pomaže vidjeti stvari iz druge perspektive, perspektive vječnosti.
I pomaže nam shvatiti da je On tu, da se brine za nas i to nas jača i raduje.

Zahvala Bogu nije samo za Njega, jer Bog ne treba našu zahvalu, jer On nema potrebe koje mi imamo, jer On je sam sebi dovoljan. Zahvalnost koju izražavamo ima za nas ljekoviti opseg, ona je za našu vlastitu korist.

Jer je to dobro za naše tjelesno i duhovno zdravlje, te za našu emocionalnu i vjersku zrelost.
I zato što, ono suprotno od zahvalnosti – žaljenje, kukanje, prigovaranje, ogovaranje, okrivljavanje, kritiziranje, ljutnja, pesimizam, arogancija… truje našu dušu.

Do te mjere da sveti Pavao ubraja nezahvalnost na popis teških grijeha.

Kada izražavamo zahvalnost, mijenjamo način na koji vidimo svijet, čini nam se manje prijeteći jer znamo da je Bog s nama jer se sjećamo čuda koja je učinio za nas.

Osim toga, vjerojatnije je da ćemo se povezati s drugim ljudima i osjećati da su odnosi blagoslovljeni, umjesto da imamo negativne osjećaje prema drugima.

Na neki način, to je ono što Sveto pismo traži, da vidimo Boga u drugima.
Molitva zahvalnosti ono kad zastanemo i razmislimo na čemu smo zahvalni, zbog čega radosni i sretni preoblikuje naš mozak, o prema znanstvenim istraživanjima.

Ona pokazuju da ćemo promijeniti svoje mentalne obrasce ako odbacimo negativne misli i zaokupimo um mislima zahvalnosti.
To jasno vidimo u sebi, jer kada izrazimo zahvalnost, to može promijeniti ono što osjećamo u trenutku, kada smo u nekoj muci.

I zato svećenik i župnik iz Sjeverne Dakote Russell Kovash predlaže Krunicu zahvalnosti, koja nam može pomoći da budemo stalnije zahvalni.

On kaže da mu je krunica zahvalnosti drastično promijenila život,
“Prošlo je 8 godina da ne idem spavati dok ne izmolim krunicu zahvale, da zahvalim Bogu za blagoslove kojima me obasuo.
To je drastično promijenilo moj život s mnogo plodova, jer vidim kako je Bog bio dobar u mom životu”.

A kako se moli ova krunica:

Na velika zrnca molite Oče naš a na mala zrnca molite molitvu Zdravo Marijo zahvaljujući Bogu za nešto u svom životu.

I onda, dok izgovarate Zdravomarije, razmišljate o toj posebnoj milosti.

Čak možete čak moliti krunicu samo tako da se prisjetite različite milosti na svakom od malih zrna.
Uzmimo primjer.
Zahvaljujem ti Gospodine što spavam u udobnom krevetu.
Zahvaljujem ti Gospodine što sam danas otišao na svetu misu.
Zahvaljujem ti Gospodine što sam pojeo večeru.
Zahvaljujem ti Gospodine za zdravlje mojg supruga i obitelji.
I tako možete izraziti zahvalnost za svaku od stvari koje vam se čine.

A koliko je zahvalnost moćna pročitajte u ovom svjedočanstvu >>>Godinama je molila devetnice za sina ovisnika bez uspjeha! Poslušala savjet patera Rufusa i dijete je bilo oslobođeno

Prethodni članakSvećenik upozorio: Postoji razlog zašto se budimo noću! Sat milosrđa i demonski sat
Sljedeći članakUkazanje u Betaniji: ‘Zvuči ludo ali moram vam reći, imamo još 10, 20 godina do događaja koji će promijeniti svijet!’