‘Moram tatu pitati za blagoslov’ Vjera Viniciusa, zvijezde Real Madrida nadahnjuje svijet: ‘Bog mi je sve’

foto: wikimedia

U dobi od 21 godine Vinicius Jr. postao je velika senzacija španjolskog nogometa i velika prilika u napadu Real Madrida. On je, bez sumnje, jedan od trenutno najneuravnoteženijih igrača na svijetu.

Brazilski krilni napadač vrijedan 45 milijuna eura pokazao je izvrsnu kvalitetu, ali je i razbio mnoge stereotipe jer je osoba koja uvijek nosi dobro, diskretan je, obiteljski orijentiran i deklarirane katoličke vjere.

Rođen u Sao Gonçalu, jednoj od najsiromašnijih i najopasnijih favela u Rio de Janeiru, roditelji su se jako potrudili da napuste ovo područje kako bi i on mogao igrati nogomet. Zbog toga ne zaboravlja svoje skromno podrijetlo niti važnost obitelji, za njega temeljne institucije.

Uloga obitelji na primjeru

Naime, jedna od sjajnih anegdota koju je izveo napadač Real Madrida dogodila se u intervjuu nakon utakmice nakon što je postigao svoj prvi gol u Ligi prvaka. Na pitanje bi li se tetovirao za uspomenu na taj poseban trenutak, kratko je odgovorio: “Moram razgovarati s ocem da vidim hoće li mi dati blagoslov.” Neobičan odgovor u ovakvoj sredini koji je novinare ostavio bez riječi.

Daleko od skandala u koje su upleteni ostali mladi nogometaši koji dođu do elite, Real Madrid je jako zadovoljan Viniciusovim stavom i privatnim životom. Trenutno živi u Madridu u kući sa svojim roditeljima, tri brata, nećakinjom i stricem.

Dapače, ne hvali se vrhunskim automobilima jer niti ne vozi. Čak su ga i neki njegovi suigrači koji žive u istom dijelu Madrida u više navrata vozili na trening. Sergio Ramos, Marcelo, Benzema, Casemiro ili Modrić neki su od onih kojima je Vinicius bio suvozač na putu do Grada sportova.

“Moram zahvaliti Bogu i svojoj obitelji”

Ali ako mu je obitelj temeljni stup u životu, drugi je Bog, kako i sam prepoznaje. Naime, slušajući njegove izjave ili čitajući njegove objave na društvenim mrežama, malo je nogometaša koji toliko zahvaljuju Bogu kao on. “Uvijek moram zahvaljivati ​​Bogu i svojoj obitelji”, izjavio je u jednom intervjuu.

Upravo je u intervjuu za Marcu pod formatom kratkih pitanja i kratkih odgovora Vinicius, tada 18-godišnjak i nedavno potpisnik s Real Madridom, prirodno govorio o svojoj vjeri. Ovo je bio slijed:

„Imate li amajlije? Ne.

Imate li praznovjerja? Nemojte imati.

-Imate li tetovaže? Da, dvije.

– Kakvo značenje one imaju? Jedna je san o igranju nogometa, a druga znači blagoslov od Boga.

-Bog je za tebe… Sve.

-Koja je tvoja religija? Katolička.

-Kad bi netko snimio film o Vašem životu, koji biste naslov željeli? Blagoslovljen od Boga”.

Biblija, izvor inspiracije za Viniciusa

Osim njegovog karakterističnog osmijeha koji nosi u svakom trenutku i njegove igre, malo se toga zna o životu ovog nogometaša osim onoga što objavljuje na društvenim mrežama. I u njima je Bog također vrlo prisutan, koristeći se biblijskim citatima u brojnim prilikama kako bi izrazio svoje stanje duha ili ono što osjeća u tom trenutku.

Na taj način, kada je bio ozlijeđen u Real Madridu te je morao provesti dva mjeseca izvan terena, Vinicius Jr. je na svom Twitteru napisao stih iz proroka Izaije: “Ne boj se, jer ja sam s tobom; ne brini, jer ja sam tvoj Bog. Ja te krijepim, ja ti pomažem, ja te podupirem svojom pobjedničkom desnicom”.

U još jednom lošem trenutku za nogometaša Real Madrida, ovaj mladić, danas 20-godišnjak, citirao je i Jošuu : “Ono što vam zapovijedam je da imate hrabrosti i budite hrabri. Ne boj se i ne kloni, jer s tobom je Gospodin Bog tvoj.”

Ali ne samo da se sjeća Boga u lošim vremenima, nego prije svega u dobrim vremenima. Tako je nakon što je prošao liječnički pregled s Real Madridom, ostavio napisano: “Dragi Bože, hvala ti što me slušaš, čuvaš i činiš sve da vidim tvoj osmijeh.”

Ili kad je nakon gola, kojem je dugo odolijevao, govorio za medije: “Jako sam sretan zbog gola i što sam pomogao momčadi. Slava Bogu za sve!”

Prethodni članakBorisu je ostalo mjesec dana života, a onda je njegova sestra došla u Međugorje i čula riječi: ‘Ozdravila sam ti brata’
Sljedeći članakČudesna snaga bakine krunice! Marta 23 godine nije ušla u crkvu, a kad je prvi put vidjela Presveto srce joj se raspalo na komadiće: ‘Tresla sam se i grčila’