Najveće svetište Gospe od Zdravlja na svijetu prati čudesno ozdravljenje gluhonijeme djevojčice i ova misteriozna slika

Jedno od najvećih marijanskih svetišta na svijetu je i ono Gospe od zdravlja koja se ukazala u malenom selu Las Lajas u Kolumbiji i ostavila, po predaji, vidljivi znak Neba cijelom svijetu.

Iako ovo svetište ima veliko značenje za Kolumbiju, i Južnu Ameriku, nekako Europljani o ovom ukazanju znaju malo ili gotovo ništa. Naime, od takozvanih 7 čuda Kolumbije, ovo čudo zauzima 1. mjesto.

Na mjestu svetišta je između ostalog i vrlo impresivna katedrala na rubu provalije i koja spaja putove dvije obale rijeke Guaitara, a koja jednostavno očarava svojim čudesnim izgledom.

No pravo “čudo” na kojem je izniknila ova katedrala zapravo je impresivan događaj 1754. godine, koji i danas dovodi na milijune hodočasnika u ovo mjesto.

Nesvakidašnji događaj dogodio se, po predaji, pokrštenoj Indijanki Mariji 19. rujna 1754. godine sa gluhonijemom kćeri Rossom.

Na putu do sela Ipias, uhvati ih nevrijeme i sklanjaju se u obližnju špilju, koja je bila na glasu, da u špilji ima duhova. Indijanka Marija sklonila se na samom ulazu od kiše, dok je mala Rossa igrajući, ušla dublje u špilju. Odjednom veseli vrisak i gluhonijema Rossa dolazi mami i po prvi puta u životu čudesno progovori: “Mama dođi vidjeti lijepu Gospođu sa djetetom, eno tamo stoji i smješka se.”

Indijanka Marija prestrašena, više od riječi, nego o vjerovanju u priče o duhovima, zgrabi Rossu i još po kiši dođu kući.

Vijest se brzo proširila i sada zdrava Rossa koja čuje i priča, pričala je o lijepoj Gospođi svima. Ljudi su odmah pozvali svećenika i krenuli u špilju u potragu za ženom. Ne nalaze ništa i događaj je čini se, pao je kratko u zaborav. No, ne za dugo. Jer ubrzo, mala Rossa teško oboli i naglo umre. Očajna majka unatoč svim odgovaranjima, uzme mrtvo tijelo malene Rosse i nosi ga u špilju.

Položila je mrtvo tijelo Rosse na tlo i kako je znala molila je, ne znajući da je od umora malo zadrijemala. Odjednom se trgnula, probudila i vidjela kako Rossa živo i veselo skakuće i igra se s malim nepoznatim djetetom.

Presretna, dolazi kući sa zdravom i živom Rossom. Sad nije više bilo sumnje i drugi dan sa svećenikom dolaze u špilju i padnu na koljena od čuda. Na stijeni nađu prekrasnu sliku Majke Božje s Isusom, a s lijeve i desne lik Sv. Dominika i Sv. Franje. Ta slika tamo stoji do danas i izvor je nebrojenih milosti.

Naime, ubrzo su se pojavila svjedočanstva o čudesnim ozdravljenja što je privuklo pažnju Katoličke crkve koja 1951. godine priznaje ukazanje i pobožnost Gospi od zdravlja. Tako je ovo mjesto postalo jedno od najvećih svetišta, ne samo Kolumbije nego i cijele Južne Amerike. Ono što je za nas Europljane Lourdes i Fatima, to je za Južnu Ameriku Las Lajas.

Prethodni članakNjemački biskupi došli u došli u Vatikan govoriti o promjenama, Papa se nije pojavio! Novinar uznemiren:’To je prijevara’
Sljedeći članakGospina poruka koju je na današnji dan primio svećenik: ‘Samo ovako moći ćete izvršiti veliku zadaću, koju sam vam povjerila’