Neviđeno čudo potvrđeno obdukcijom! Bog je učinio nešto silno sa srcem sv. Filipa Nerija uoči Duhova: Može i vama, ovom molitvom

foto: javna domena

Život svetog Filipa Nerija ispunjen je čudesima, a o jednom začuđujućem raspravlja se posebno posljednjih godina. Naime, obdukcija je potvrdila da je srce svetog Filipa Nerija fizički prošireno nakon što je primio darove Duha Svetoga.

Naime, on je osjetio je kako mu srce postaje veće jednog dana, a nakon njegove smrti to se i potvrdilo.

Prema Katoličkoj enciklopediji, čudo se dogodilo neposredno prije blagdana Pedesetnice.

Nekoliko dana prije Duhova 1544. dogodilo se poznato čudo njegova srca. Katolička enciklopedija to ovako opisuje: “Dok je s najvećom ozbiljnošću tražio od Duha Svetoga, Njegove darove, ukazala mu se vatrena kugla, koja je ušla u njegova usta i zadržala se u njegovim grudima; i tada ga je iznenada iznenadila takva vatra ljubavi da se, ne mogavši ​​to izdržati, bacio na tlo i, kao onaj koji se pokušavao ohladiti, ogolio grudi da u nekoj mjeri ublaži plamen koji je osjetio. Kad je tako ostao neko vrijeme i malo se oporavio, ustao je pun neuobičajene radosti i odmah mu se cijelo tijelo počelo tresti od silnog drhtanja; i stavivši ruku na njegova njedra, osjetio je pokraj srca oteklinu veliku poput čovjekove šake, ali ni tada ni poslije nije bila praćena ni najmanjim bolom ili ranom.”

Do kraja života sveti Filip Neri bio je potaknut intenzivnom božanskom ljubavlju i posjedovao je radost koja je bila zarazna. Primio je silne darove proroštva i ozdravljenja, a jedan je od onih svetaca čiji život obiluje uskrsnućem mrtvih.

Premda obično ove vrste iskustava ostaju u duhovnom području, kasnije je potvrđeno da je njegovo srce i zapravo postalo veće.

Uzrok ove otekline otkrili su liječnici koji su pregledali njegovo tijelo nakon smrti. Svečevo se srce raširilo pod iznenadnim porivom ljubavi, a da bi imalo dovoljno mjesta za kretanje, slomljena su mu dva rebra i zakrivljena u obliku luka.

Tkođer, liječnici su utvrdili da se razvio dodatni zaštitni sloj tkiva oko njegova divovskog srca kako bi uopće moglo biti smješteno. Taj sloj srca je skinut i danas se čuva kao relikvija. Od trenutka čuda pa sve do smrti, njegovo srce bi snažno lupalo kad god bi izvodio neku duhovnu radnju.

Obdukcija je potvrdila ovu priču iz njegova života i bila je dodatni poticaj njegovoj konačnoj kanonizaciji.

To je zadivljujuće čudo, ono koje ističe snagu Božje ljubavi i kako nas darovi Duha Svetoga mogu uistinu zapaliti, pomažući nam širiti ljubav kamo god idemo.

Naime, trenutno smo u devetnici Duhu Svetom i blagdan je ovog moćnog svetca koji nam može biti zagovornik dok svim srcem vapijemo taj isti Oganj Duha Svetog koji je proširio i njegovo srce.

To možete činiti svakodnevno i ovom molitvom za izljev Duha Svetog.

“Gospodine Isuse, vjerujem da si mi po sakramentu krštenja, potvrde i euharistije već udijelio svoga Duha u punini kao darove. Nekad nisam bio svjestan da boraviš u meni. Sada sam svjestan tvoje prisutnosti i tvoje ljubavi. Isuse, Sine Božji, smiluj se meni grešniku. Prihvaćam te, Gospodine Isuse, u svom srcu i u svom životu. Želim da budeš moj apsolutni Gospodar. Od sada moj život potpuno pripada tebi. Predajem ti se kao svoje Gospodinu i Spasitelju. Svjesno i slobodno prihvaćam sakramente koje sam primio u mladosti možda s nedovoljno volje, vjere u znanja o njihovoj snazi. Molim te da sada obnoviš u meni snagu svih primljenih svetih sakramenata. Oslobodi i otpusti u meni svoga Duha u punini. Udijeli mi novo izlijevanje Duha u dušu. Molim te da u potpunosti oživiš svoga duha u meni. Krsti me u Duhu i vatri svoje ljubavi! Duše Sveti, pokreni se u meni. Od ovog časa uzmi me, promijeni me, koristi se mnome, oblikuj me. Ojačaj u meni ljubav za Isusa. To te molim po zagovoru majke Marije, zaručnice Duha Svetoga.”

Podsjećamo i na Gospinu poruku uoči duhova:

NOVA PORUKA IZ MEĐUGORJA ODZVANJA SVIJETOM! ‘Pozivam vas da idete u prirodu i tamo molite ovako’

 

Prethodni članakNOVA PORUKA IZ MEĐUGORJA ODZVANJA SVIJETOM! ‘Pozivam vas da idete u prirodu i tamo molite ovako’
Sljedeći članakUltraljubičasto svjetlo otkriva znanstvenicima skriveni odlomak iz Biblije 1500 godina kasnije