POČINJE DREVNA POBOŽNOST UOČI BOŽIĆA! Nije se još čulo da ova molitva nije uslišana

foto: pexsels

U Europi, prema jednoj drevnoj tradiciji, kada se je htjela dobiti neka milost od Majke Božje, običavalo se je moliti tisuću Zdravo Marija uoći nekog Marijinog blagdana ili na sam dan.

Plodovi i milosti koji su se dobivali preko te pobožnosti bili su veliki tako da se je ta pobožnost brzo proširila u prošlim stoljećima u svim zemljama katoličke vjere. Nije se još čulo da netko tko je ustrajao nije izmolio milost koju traži.

Pobožnost se veže uz svetu Katarinu Bolonjsku koja je molila uvijek 1000 Zdravo Marija na Božićnu noć u noći s 24. na 25. prosinca. Dok je molila i razmišljala o Isusovom rođenju ukazala joj se je Djevica Marija i pružila joj malog Isusa.

Katarina ga je držala u naručju “peti dio sata” kao što je sama rekla. To je bio dar izmiljene joj milosti za koju je molila.

U spomen tog događaja, kćeri Sv. Katarine u samostanu (klauzuri) Corpus Domini u Bologni, svake godine do dana današnjeg u svetoj noći ponavljaju 1000 Zdravo Marija, pobožnost koju su prihvatili i vjernici.

Da bi se olakšala ta pobožnost 1000 Zdravo Marija može se i ovako moliti:

40 Zdravo Marija svaki dan 25 dana prije Svete Božićne noći tj. od 29. studenog do 23. prosinca.

Ili njih tisuću u jednom danu, ili kako si već sami podijelite kroz dane do Božića.

Sv. Faustina Kowalska, čitamo u njezinom dnevniku, poznavala je tu pobožnost, ali i Sveti Padre Pio koji je svaki danmolio 30 krunica: više od tisuću Zdravo Marija, a poznato je da mu gotovo niti jedna milost nije odbijena.

Sjetimo se Isusove prispodobe o udovici koja je stalno dosađivava sucu Lk 18, 1-5.

Probajte, Marija ne odbija!

Prethodni članakIz dnevnika poznatog egzorcista: Slučaj u kojem se očitovala silna snaga zazivanja svetaca
Sljedeći članak‘Đavao je taj koji ne želi da ideš na svetu misu’