Savjet egzorcista: Pet koraka za svladavanje demonskih misli koje opsjedaju um

foto: screenshot/ewtn

James pati od demonske opsjednutosti ili takozvano “demonskog mozga”. Svakih nekoliko tjedana prolazi kroz stanje u kojem je njegovo razmišljanje pod jakim utjecajem demona. Kada se to dogodi, on postaje očajan i suicidalan.

Smislio je postupak u pet koraka za rješavanje ovih demonskih napada. Ovih pet koraka moglo bi biti od pomoći svima koji pate od takvih demonskih manifestacija koje udaraju na naše misli i razmišljanje. On je velikodušno pristao podijeliti ih sa svima.

Tih pet koraka su:

1. RANO prepoznajte početak demonskog napada. Jednom kada se nađe usred “demonskog mozga”, ne može ga prepoznati i pogrešno vjeruje da je to on sam. Stoga pokušava biti svjestan prvih znakova da dolazi demonski napad prije nego što bude prekasno za reakciju.

2. Obratite se za pomoć. James shvaća da se ne može sam nositi s demonima. Obraća se prijateljima za podršku, svom terapeutu za savjetovanje i svećeniku za duhovno vodstvo i molitve za oslobođenje. Iako te potpore ne otklanjaju napad u potpunosti, one mu pomažu da se uspješno nosi s demonskim napadom.

3. Iskreno i otvoreno dijeljenje. James zna da izolacija može biti smrtonosna usred demonskih opsjednutosti. Kad demonski mozak udari, on ima tendenciju utihnuti. Dakle, on namjerno pokušava biti otvoren i iskren o sebi sa svojim sustavom podrške i onim što doživljava.

4. Odbaci i otpusti. Usred demonskog mozga, Jamesu je teško prepoznati da su njegove misli stvarno demonske, a ne njegove. Unatoč tome, pokušava se istrenirati da prepozna pravi izvor tih zlih misli i da ih svjesno odbaci. Rekao je: “Moram odbaciti te misli i pustiti ih.” Koristeći našu molitvenu formulu, on kaže: “Odbacujem, odričem se i prekoravam zle duhove [imenuj ih] i, u Isusovo ime, izbacujem ih.”

5. Radite stvari u kojima uživate i odvlačite pažnju. Njegove demonske misli su mračne i očajničke. Usred demonskog mozga, on svjesno bira da se uključi u aktivnosti u kojima uživa, kao što su večere s prijateljima ili događaji na otvorenom i/ili vježbanje. To mu pomaže da podigne raspoloženje i odvrati ga od fokusiranja na zle demonske misli.

Štoviše, James daje sve od sebe kako bi nastavio sa svojim snažnim duhovnim režimom svakodnevne molitve i sakramenata.

Ovi koraci nisu laki za svakoga tko pati od demonskih opsjednutosti, osobito usred napada demonskog mozga. No, s vremenom je pokazao predanost i hrabrost da to učini s pozitivnim rezultatima. Napadi su mu kraći, blaži i na putu je oporavka.

Ne sumnjam da će u budućnosti ovi demonski napadi biti uglavnom stvar prošlosti. U međuvremenu ga zapravo jačaju psihički i duhovno. Jednog dana, on će biti u borbama provjeren, snažan duhovni ratnik za Krista, piše mons. Stephen Rossetti, svećenik i egzorcist u svom dnevniku.

Prethodni članakVELIČANSTVO USRED KAOSA, OVO JE CRKVA: 300 TISUĆA mladih hodočastili Djevici Mariji!
Sljedeći članakRazorni potresi, uragani, suše, poplave ranjavaju svijet: Znate li što se zapravo događa s nama?