Šokantna vizija na sprovodu naizgled čestitog učitelja Biblije: Evo zašto je sveti Bruno zaštitnik egzorcista

foto: picryl

Sveti Bruno čiji spomendan slavimo 6. listopada je bio utemeljitelj Kartuzijanskog reda i bio je visoko cijenjen zbog svog svetog i kreposnog života. Nadaleko je poznat kao zaštitnik egzorcista i opsjednutih osoba te ga se zaziva protiv opsjednutosti demonima.

Teško je odrediti točan razlog zašto sveti Bruno dobiva ovu oznaku, ali postoje neki dokazi koji nam mogu pomoći da to riješimo.

Prije svega, događaj iz njegova života gdje svjedoči sprovodu Raymonda Diocresa, naizgled čestitog učitelja Svetog pisma.

Na tom sprovodu, Bruno ima viziju. Gleda uskrslo Raymondovo tijelo, koje se vraća u život i govori da je njegova duša osuđena na pakao zbog njegovih tajnih grijeha. On vidi demona spremnog prihvatiti Raymondovu dušu.

Drugo, postoji srednjovjekovna slika svetog Bruna kako istjeruje duha iz opsjednute žene. Priču koja stoji iza ove slike teško je utvrditi, ali ona otkriva legendarnu tradiciju povezivanja svetog Bruna s egzorcizmom.

Treće, sveti Bruno je bio visoko cijenjen zbog svoje svetosti života i njegovi duhovni spisi sadrže mnogo uvida u duhovni život. Njegova svetost i asketizam učinili su ga snažnim duhovnim ratnikom, spremnim na borbu sa svim duhovnim napadima.

Bez obzira na okolnosti koje su mu priskrbile pokroviteljstvo egzorcista i protiv opsjednutosti demonima, sveti Bruno je i dalje moćan zagovornik na nebu i može biti od pomoći u slučajevima gdje su demonske sile na djelu.

Prethodni članakPriča o Lauri Degan, maloj djevojčici koja je vidjela anđele, a tješili su je mali Isus i Marija
Sljedeći članakNa današnji dan Gospa govori čovječanstvu: Uskoro ćete slaviti novi datum moje pobjede, ovo su zamke u koje ne smijete upasti