Tri čudesna ozdravljenja: od amebe koja jede mozak, multiple skleroze i misteriozne bolesti dječaka! Isus je živ, vjeruj mu i primit ćeš

foto: rawpixel

Svekrva njegova učenika Petra bila je teško bolesna. Bila je prikovana za krevet u svojoj kući u Kafarnaumu, gorjela je od groznice. Ali kad je Isus ušao u njezinu sobu i položio joj ruku na čelo, groznica je prestala. Žena je “ustala i služila im” (Matej 8,15). Izliječena je.

Ovo je samo jedan primjer mnogih čuda i iscjeljenja koje je Isus učinio u Bibliji. Nije samo zaustavio groznice koje su mogle proći same od sebe. Također je liječio gubu i učinio da slijepi progledaju. Kao što piše u Evanđelju po Mateju, “Isus je obilazio sve gradove i sela, naučavajući u njihovim sinagogama i propovijedajući evanđelje o kraljevstvu, i liječeći svaku bolest i svaku nemoć u narodu” (Matej 9,35) .

Može se samo zamisliti kakve sve priče sadrži tih nekoliko riječi. Ali takva čuda nisu samo ostaci prošlosti. Ljudi danas još uvijek doživljavaju čudesna ozdravljenja i iscjeljenja – takva koja se jednostavno ne mogu objasniti. Evo nekoliko njih koja donosimo kao poticaj na vjeru, snažnu vjeru da vas Bog želi ozdraviti fizičkih bolesti.

Kali Hardig

U srpnju 2013. 12-godišnja djevojčica Kali Hardig posjetila je vodeni park. Nekoliko dana kasnije roditelji su je žurno odvezli u bolnicu. Žalila se na glavobolju i imala temperaturu od preko 40 stupnjeva. Testovi su otkrili da je Kali dobila parazitski meningitis. To je rijetka infekcija uzrokovana amebama koje doslovno jedu mozak. Također je i smrtonosan.

Kali su brzo stavili na antibiotike, no njezini su liječnici njezinu obitelj pripremili na najgore. Čak i uz liječenje, stopa preživljavanja infekcije bila je manja od 1%. U to vrijeme — u cijeloj Sjevernoj Americi — znalo se da su samo dvije osobe preživjele. Roditelji su žarko molili i Kali je postala treća preživjela u svijetu. I ne samo to, šest mjeseci kasnije potpuno se oporavila.

“Bila je to Božja milost ”, rekao je dr. Matt Linam u intervjuu za Reader’s Digest na pitanje kako je Kali preživjela. “Osim toga, bilo je bezbroj malih stvari koje su joj išle na ruku, bezbroj malih čuda koja su se događala svaki dan i činila razliku između života i smrti.” Bila je to molitva, svjedočili su roditelji.

Jean-Pierre Bely

Lourdes u Francuskoj je izvor čuda. Mali gradić privukao je međunarodnu pozornost kada je 1858. mlada djevojka po imenu Bernadette tvrdila da je vidjela viziju Majke Marije. Od tada je Lourdes odredište hodočasnika i onih koji traže iscjeljenje. Jean-Pierre Bely bio je jedan od tih ljudi.

Godine 1987. putuje u Lourdes. Prije mnogo godina, Jean-Pierreu je dijagnosticirana multipla skleroza autoimuni poremećaj koji napada središnji živčani sustav tijela. Sada je bio vezan za invalidska kolica. Ali tijekom službe u Lourdesu, Jean-Pierre je osjetio nešto čudno.

“Dok mi je svećenik pomazivao čelo i ruke, imao sam dojam da se sve okreće oko mene”, kasnije je citiran u knjizi Near-death Experiences Examined: Medical Findings and Testimonies from Lourdes . “U djeliću sekunde izgubio sam svaki osjećaj za vrijeme i prostor. Bog je dolazio izliječiti moje srce. Obuzeo me snažan osjećaj oslobođenja i mira kakav nikad prije nisam iskusio.”

Nakon tog iskustva Jean-Pierre je počeo osjećati trnce u nogama. Nekoliko dana kasnije napravio je svoje prve korake nakon nekoliko godina. Naknadni pregledi pokazat će samo manje tragove bolesti koja je nekoć dominirala njegovim životom. Iako je još uvijek medicinska misterija, Vatikan je 2002. službeno proglasio Jean-Pierreovo izlječenje čudom.

Luke Burgie

Šest mjeseci se gubio. Kada se 1998. 4-godišnji Luke Burgie razbolio od misterioznog trbušnog virusa, liječnici su se mučili da pronađu dijagnozu. Zatim su, iznenada kao što su se razvili, Lukeovi simptomi nestali.

Njegovi liječnici bili su zbunjeni. Nisu znali zašto je Luke bio bolestan i nisu imali objašnjenje zašto se gotovo preko noći poboljšao. Ali Lukeova majka, Jan Burgie, imala je odgovor: Molitva.

Dok je njezin sin ležao u bolničkom krevetu, Jan je pozvala časne sestre iz lokalnog samostana – Sestre svetog Franje od trajnog klanjanja – i zamolila ih da mole za njega. Tijekom devet dana činili su upravo to, moleći seMariji Tereziji, časnoj sestri koja je osnovala njihov red davne 1863. U roku od mjesec dana, dječak se potpuno oporavio od misteriozne bolesti.

“Samo se sjećam da je Lukeov brat rekao, ‘Isus’ je izliječio Lukieja! Isus je izliječio Lukieja!’”, rekla je Jan za FOX31.

Četrnaest godina kasnije, Vatikan je Lukino ozdravljenje proglasio čudom, a Majka Marija Terezija prozvana je svetom Marijom Terezijom.

Molite i vjerujte jer Isus je rekao: “Zaista, zaista, kažem vam: što god zaištete u Oca, dat će vam u moje ime. Dosad niste iskali ništa u moje ime. Ištite i primit ćete da radost vaša bude potpuna!”

Prethodni članakGospina poruka koju je na današnji dan primio svećenik: ‘Samo ovako moći ćete izvršiti veliku zadaću, koju sam vam povjerila’
Sljedeći članak‘Kiša krvi na kraju stoljeća, a ovo će biti znak’: Apokalipsa po jednoj od najvećih mističarki u povijesti Crkve