‘Uzdaj u Presveti Sakrament i Mariju Pomoćnicu i vidjet ćeš čuda’: 7 ključeva don Bosca za postizanje milosti po Mariji Pomoćnici

foto: wikimedia

Na blagdan Marije Pomoćnice dijelimo 7 ključeva za postizanje milosti Marije Pomoćnice koje je preporučio sveti Ivan Bosco.

Ključevi su izvučeni iz Biografskih uspomena, skupa od 19 knjiga o životu utemeljitelja salezijanaca.

1. „Neka se objavljuje, govori i propovijeda svim sredstvima da je Marija Pomoćnica zadobila i zadobivat će posebne, pa i izvanredne i čudesne milosti, onima koji kršćanski pomažu mladeži u opasnosti, djelima, savjetima, dobrim primjerom ili jednostavno molitvom”.

2. “Učini što možeš, Bog će učiniti ono što mi ne možemo. Uvijek se uzdaj u Isusa u Presvetom Sakramentu i Mariju Pomoćnicu i vidjet ćeš što su čudesa“.

3. „Za postizanje posebne milosti najučinkovitija je ova molitva: Marijo Pomoćnice, moli za nas“.

4. “Oni koji stvarno žele posebne milosti od Marije Pomoćnice, neka pomognu Misijama i neka budu sigurni da će ih dobiti”.

5. „Budite uvjereni da što su vam čišći pogledi i riječi, to ćete više ugoditi Djevici Mariji i to će ona za vas izmoliti veće milosti od svoga božanskog Sina i našega Otkupitelja“.

6. „Čestim pričešćivanje zavrijedit ćeš biti vrlo mio Bogu i ljudima; a Presveta Marija dat će ti milost da ne umreš bez svetih sakramenata na kraju života”.

7. “Naša Majka daje velike milosti onima koji dobro vrše njenu devetnicu”.

Prethodni članak“Ne molim te da ih uzmeš sa svijeta, nego da ih očuvaš od Zloga.” (Iv 17, 11b-19)
Sljedeći članakBorisu je ostalo mjesec dana života, a onda je njegova sestra došla u Međugorje i čula riječi: ‘Ozdravila sam ti brata’