‘Vidio sam Isusa i anđele koji mu se klanjaju’: Dječak (13) susreo Isusa nakon nesreće, pa se vratio s nebeskom porukom

cbn news

U dobi od 13 godina, Micah Anderson je opisan kao duhovit, bistar, suosjećajan dječak. Njegova majka, Katja Anderson, prisjeća se svog sina u mladosti, kao “samo vrlo smiješnog glupana, vrlo dobrog i nježnog.”

Micah je također bio zvijezda u usponu na utrkama s motorima sve dok nije bio kritično ozlijeđen u nesreći. “Bio je siv, jedva je disao; i svaki put kad bi udahnuo, pitao sam se, je li mrtav?” svjedoči Micahin tata, Shawn Anderson o trenucima nakon strašne nesreće.

Micah je helikopterom prebačen na traumatološki odjel najbliže bolnice. “Doživio je snažnu ozljedu zbog motocikla koji mu je pao na glavu, stvarno nisam mislio da postoji način na koji bi to mogao preživjeti,” prisjeća se dr. J. Dodd, liječnik obitelji Anderson.

“Čuli smo fraze poput “održavanje života, pripremali su nas, znate, da neće biti oporavka”, bolno se prisjeća Katja. Shawn kaže: “Zvao sam članove obitelji, prijatelje, jednostavno nisam mogao ni razgovarati. Svaki put kad sam pokušao progovoriti, samo sam plakao.”

U molitvi je Katja preklinjala: “Sjećam se da sam molila Gospodina da ugodi, da dopusti Micahu da se oporavi i bude poput Micaha kakav je uvijek bio.”

Sljedećih dana i tjedana Micah je ležao u komi, držeći se života. Obitelj i prijatelji te tisuće molitelja diljem svijeta okupili su se u molitvi za njega. “Imali smo milijune ljudi koji su molili za nas i od samog sam početka imala taj duboki, duboki mir da je to u redu, čak i ako se Micah ne oporavi,” kaže Katja.

Sljedećih nekoliko mjeseci bilo je burno. Micahovo tijelo neprestano se grčilo dok mu je mozak pokušavao ozdraviti. “Sjećam se da smo došli do točke kada smo morali reći da ćemo ga potpuno, potpuno pustiti”, kaže Katja. “Samo smo to položili pred Boga i rekli, učinit ćemo ono što Ti želiš da učinimo”, prisjeća se Shawn.

Na kraju se Micahovo tijelo smirilo, ali on i dalje nije reagirao, bio je bez znakova svjesnosti. Liječnici su konačno rekli Andersonovima da su učinili sve što su mogli. Bez olakšanja zbog vijesti, Shawn se prisjeća stanja svog sina u to vrijeme. “Bilo je to samo njegovo tijelo, samo prazan izraz lica, ništa i to je to.”

Tri i pol mjeseca nakon nesreće, Micah i njegova obitelj poslani su kući da se suoče s novom stvarnošću. Obitelj i prijatelji ponudili su podršku, a molitelji su nastavili moliti.

“Da, imali smo trenutaka u kojima jednostavno nismo znali kako dalje”, priznaje Katja. “Samo kažem, Bože, ne mogu to učiniti”, kaže Shawn. Katja dodaje: “Gospodin nam je stalno govorio, danas sam vam dao milost koja je dovoljna i dat ću vam opet milost za sutra.” Onda je iznenada došlo do zapanjujućeg novog razvoja…

Andersonova nova normala bila je preokrenuta. Shawn se prisjeća nježnog trenutka sa svojim sinom: “Hodao sam točno ispred njegova kreveta i udario sam nožni prst, i odjednom Micah leži na krevetu i počinje mi se smijati. Nije se mogao pomaknuti, ali je išao hahahah. Sjednem i počnem zbijati još šale, a on se smije u svakom prikladnom trenutku.” Od tog dana nadalje, Micah je reagirao.

Nekoliko mjeseci kasnije, Micah je prenio svoju prvu usmenu poruku svojoj zapanjenoj obitelji koja im je svima promjenila život. Prvo što je rekao, rekao im je da je nakon nesreće susreo Isusa na nebu. Micah im govori: “Okrenuo sam se i gledao u Kristovo lice, a anđeli su mu se samo klanjali. Nije bilo objašnjenja za radost koju sam osjetio. Rekao mi je: “Želim te poslati natrag”. Rekao sam “Zašto”? Tada je Isus rekao, ‘moraju znati za moju ljubav i ljubav moga Oca prema svima, bez obzira što su učinili, kako ih volim i opraštam im i prihvaćam ih ako dođu na križ.’”

Danas, s 21 godinom, Micah nije posve zdrav ali je neopisivo radostan i ne propušta priliku podijeliti Kristovu ljubav sa svima koje sretne.

Kada pitate Micaha kakav je osjećaj da njegova priča donosi nadu i iscjeljenje tolikim životima, on ponizno odgovara: “Znači mi sve! To je znak da dobro ispunjavam svoj posao.”

A na pitanje kako je sretan i zadovoljan živeći s fizičkim ograničenjima, odgovara: “Zašto bih provodio svoje vrijeme ovdje i rastužio ili deprimirao druge ljude, kada sam ih mogao uzdići i učiniti da osjete radost i ljubav koju sam ja osjećao u nebu.”

Ustrajnost, hrabrost i vjera obitelji Anderson također mijenjaju živote. Kažu da je Micah osobno taj koji ih nadahnjuje i daje im ogroman mir u pogledu budućnosti. “On me ohrabruje svaki dan”, kaže Katja.

“Naš život ovdje na Zemlji je kratak, i zašto biste htjeli gubiti svoje malo vremena ovdje na Zemlji na tugu?” kaže Micah u zapanjujućem svjedočanstvu.

Prethodni članakPoznati svećenik o razgovoru s ocem Piom: Rekao mi je nešto veoma tužno o budućnosti svijeta
Sljedeći članakKatolici u Hrvata izazivaju ozbiljne demonske reakcije kod nekih! Pročitaj ove riječi poznatog svećenika i shvatit ćeš zašto