Žena rađa u komi, budi se nakon što joj se ukazuje sv. Ivan Pavao II: ‘Rekao mi je nešto važno o Papi Franji’

Beba Rebecca Maria rođena je u 32. tjednu trudnoće 16. ožujka 2013. u Cataniji na otoku Sicilija. Zvuči kao obična vijest — jedan od mnogih prijevremenih poroda koji su uspješni zahvaljujući napretku znanosti i vrijednom radu liječnika i medicinskih sestara.

U komi zbog cerebralnog krvarenja

Umjesto toga, priča o ovom rođenju, objavljena u časopisu Miracoli, jer je sve samo ne – obična. Gospođa Ivana Greco, tada 33-godišnjakinja i već majka djevojčice Giuditte, mirno je nosila drugu trudnoću kada ju je zadesilo moždano krvarenje. U trenutku prijema na odjel intenzivne njege bolnice Garibaldi, već je bila u komi.

Rođena je Rebecca Maria

Dvostruki problem se pojavio: spasiti ženu i pomoći Rebecci Marii da se što prije rodi. Voditeljica odjela bila je dužna nositi se s ovim porodom u ekstremnim uvjetima. Dva dana nakon što je Greco dovezena u bolnicu, podvrgnuta je carskom rezu. Rezultat je bio rođenje zdrave djevojčice prebačene na odjel za neonatologiju.

Ivani se ukazuje papa Ivan Pavao II

No Ivana je i dalje bila u kliničkoj situaciji potencijalno opasnoj po život. Ovako prepričava svoje nevjerojatno iskustvo za časopis Miracoli:

Koma je počela kao ružan san. Ne bih mogla reći, možda sam bila u bolničkoj sobi, ali gdje god sam se okrenula, bilo je mrtvih ljudi koji su besciljno lutali. Tada sam iz daljine vidjela papu Wojtylu. Sjedio je na mom krevetu i dozivao me. Prišla sam mu i molila ga da mi ne dopusti da umrem. Nasmiješio se i uvjerio me.

Taj je osmijeh slavno pozvao cijeli svijet da se ne boji: “Ne boj se. Otvorite širom vrata Kristu!” Ivana se također nije bojala ničega poduprtog papinom ljubavlju.

Vizija tijekom kome

Vizija se nastavila razgovorom između njih dvoje u kojem ju je Sveti Otac, koji nije bio odjeven u bijelo, pitao je li ga prepoznala. Kad mu je rekla da jest, istaknuo je da on više nije papa, već samo Karol Wojtyla.

U svemu tome je i smiješan detalj da se Ivana nije mogla sjetiti imena aktualnog pape (u to vrijeme nedavno izabranog, nakon ostavke Benedikta XVI gdje je svijet raspravljao koji je pravi papa).

Rekla je Wojtyli da se novi papa zove Aleksandar, no on ju je ispravio i dao točno ime: ‘Zove se Franjo.’

Ivana nastavlja svoju priču: Sjedio je na mom krevetu i rekao: “Dođi, sjedi pored mene.” Zatim me zagrlio i dopustio mi da mu naslonim glavu na rame. Od tog trenutka počeli smo moliti. Molili smo danima; tražili smo Gospin zagovor i osjetila sam njegovu ruku na svom čelu. U jednom trenutku mi je rekao: “Sada ću otići, ali moraš ostati mirna!”

Nisam mogla disati, ali odjednom sam osjetila dah ljubavi koji mi je iz nosa ispunio pluća i tada sam shvatila da je to Isusov dah ljubavi!”

Ivana izlazi iz kome

U tom trenutku, 29. ožujka, Ivana je izašla iz kome i s užasom shvatila da joj je utroba prazna.

“Bilo je to najgore iskustvo u mom životu!” rekla je za Miracoli.

Odmah potom, glavni liječnik, koji je bio pored nje, razuvjerio ju je i pokazao joj fotografije koje je njezin suprug Paolo snimio na kojoj je Rebecca u inkubatoru.

Vidjevši ove slike, Ivanino srce je bilo puno zahvalnosti i osjetila je da je doživjela nešto nadnaravno.

“Shvatila sam da sam primila Isusov božanski dah. On je bio taj koji me natjerao da se probudim. Tada su liječnici nastavili s Božjim djelom.”

Prethodni članakHumbertu je srce stalo dva puta, tvrdi da je bio u raju! Ima poruku za ljude: ‘Bog je tu, a ti osjećaš da pravi život tek počinje’
Sljedeći članakUpozorenje egzorciste obiteljima o utjecaju đavla: ‘Roditelji nisu svjesni da su djeca Boga’