BIBLIJSKE RIJEKE PRESUŠUJU! Kršćani diljem svijeta u uzbuni zbog ovog proroštva iz Biblije: ‘Blizu je Armagedon’

foto: wikimedia

Iračke rijeke Tigris i Eufrat, uslijed takozvanih klimatskih promjena ali i mnogih ljudskih faktora doživljavaju smanjenje razine vode dugi niz godina, a sad posebno na jugu zemlje.

Rijeka Eufrat, dugi je dio područja poznatog kao Plodni polumjesec, značajan je orijentir u Svetom pismu i vrijedan resurs na Bliskom istoku jer teče kroz Tursku, Siriju i Irak.

U posljednjih nekoliko godina, vodostaj rijeke Eufrat dramatično je pao. Presušivanje rijeke Eufrat otkrilo je nekoliko drevnih ruševina i špilju.

Mnogi kršćani brzo ukazuju na isušivanje riječnog korita kao na ispunjenje biblijskih proročanstava o posljednjim vremenima.

Dva odlomka u Bibliji predviđaju presušivanje rijeke Eufrat.

Prvo predviđanje je dio podužeg proštva protiv Babilona, koje zanimljivo je, odjekuje i u današnjem vremenu, jer grijesi Babilona grijesi su i današnjeg naroda.

Bog izriče presudu protiv babilonskih službenika i mudraca i protiv njegovih lažnih proroka, ratnika, konja i kola i blaga.

Tada Bog najavljuje: Sušu njegovim vodama! One će se osušiti.

“Mač na vode njihove, neka presahnu! Jer to je zemlja idola, zaludiše ih kipovi, strašila njihova. Zato će se ondje nastaniti risovi s čagljima, i nojevi će ondje obitavat’. Dovijeka će ostat’ mjesto bez življa, nitko ondje neće živjeti od koljena do koljena. Razorit će ga kao što Bog razori Sodomu i Gomoru i susjede njihove – riječ je Jahvina.” (Jeremija 50, 38)

Vode Babilona su rijeke Eufrat i Tigris. Obje rijeke sada presušuju. Svjedočimo li ispunjenju Jeremijina proročanstva?, pitaju se kršćani diljem svijeta.

Nadalje, knjiga Otkrivenja (16,12) govori proroštvo o Eufratu:

“Šesti izli svoju čašu na Eufrat, rijeku veliku. I presahnu voda te načini prolaz kraljima s istoka sunčeva.”

Ovo proročanstvo ne samo da identificira presudu, već daje i razlog za nju: tako velika vojska s Istoka može neometano prijeći Eufrat. Zatim se kraljevi zemlje okupljaju: I skupiše ih na mjesto koje se hebrejski zove Harmagedon. (Otk 16, 16)

U tom trenutku Isus se vraća, a bitka koja se vodila u Harmagedonu rezultirat će uništenjem svih Božjih neprijatelja (Otkrivenje 16, 17-20; 19, 11-21 ).

Ključni događaj koji je doveo do Armagedona je presušivanje Eufrata. Jesmo li svjedoci polagane pripreme za ispunjenje velikog proročanstva o posljednjim vremenima, bitke velike i Isusovog dolaska?

‘Babilonske pohote prodrijet će u kuću Božju, ali…’ Posljednje riječi najveće mističarke 20. stoljeća

Prethodni članak“Tako i Sin Čovječji nije došao da bude služen, nego da služi i život svoj dade kao otkupninu za mnoge” (Mt 20, 28)
Sljedeći članakRat između Žene i antižene je rat između Marije i antimarije: Jedno donosi život, a drugo smrt