Hrvati su čuvari jedne od najmoćnijih korizmenih relikvija na svijetu, a nisu svjesni sile tog dara! Znate li za čudo krvi Raspetog među nama?

Da su Hrvati najbogatiji narod na svijetu, s gradom koji je najbogatiji na svijetu govorio je blaženi Alojzije Stepinac.

Rekao je to zbog toga jer su Hrvati od Boga dobili najveći, najuzvišeniji i najmoćniji dar – Krv Isusa Krista. Da, niti jedan grad i niti jedan narod na svijetu nema ono što mi imamo, krv u tekućem stanju našeg Spasitelja Isusa Krista.

Ta krv nalazi se u Ludbregu izložena javno već stoljećima, točnije oko 600 godina.

Postoje mnoga euharistijska čuda u svijetu, preko 130 onih koje je priznala Katolička crkva, ali niti jedno nije krv Gospodina Isusa Krista koja se prolijeva…

U biblijskoj objavi, bilo na stupnju starozavjetnoga pralika, bilo na stupnju ispunjenja i usavršenja u Novome zavjetu, krv je prisno povezana sa životom i – po antitezi – sa smrću, s izlaskom zalazom-prelaskom, sa svećeništvom i bogoslužnim žrtvama, s Otkupljenjem i Savezom. Starozavjetni pralikovi vezani uz krv i njezinu spasenjsku vrijednost ispunili su se na savršen način u Kristu, osobito u njegovu vazmu smrti i uskrsnuća. Zbog toga je otajstvo Kristove Krvi u središtu cijele vjere i spasenja.

Krv Kristova slama svako zlo, svako prokletstvo, svaku bolest i sve što nas čini robovima grijeha, slama se po Krvi Isusovoj za oslobođenje u Kristu Isusu. Jesmo li svijsni bogatstva koje imamo samo mi?

Krv Kristova u Ludbregu pretvorila se iz vina 1411. godine u trenutku kad je svećenik koji je slavio svetu misnu žrtvu posumnjao u pretvorbu. Krv je u kaležu provrla, a on je u užasnom strahu zazidao tu krv te tek na samrti rekao nadređenima što se dogodilo. Krv je tada otkrivena, prošla je brojne znanstvene studije u kojima je dokazano da je riječ o krvi muškarca tridesetih godina s istoka. Krv je i danas netaknuta, vidljiva, cjelovita, tekuća što je također čudo kojem se svijet može samo pokloniti. Pred tom Krvi poklonili su se brojni svjetski velikani kroz stoljeća, a čuda koja su se događala su nevjerojatna – i mrtvi su ustajali.

Danas, kao da nismo svjesni dara kojeg je Gosšpodin odabrao dati ovom narodu. U strahu, u žalosti za vlastite živote zaboravljamo snagu Krvi Kristove koja počiva među nama, koja nas hrabri i diže, spašava kroz stoljeća.

Ali, zanimljivo je zapravo i to da je Krv Isusa Krista ona koja spašava svijet, posebno je prorokovana u Otkrivenju 12 gdje Gospodin govori da pomoću krvi Jaganjčeve i riječi svjedočanstva biva zbačen sotona, tužitelj čovječanstva, a Gospa je preko svećenika don Gobbija hrvatskom narodu izrekla posebnu zadaću upravo za posljednja vremena.

Rekla je, između ostalog, da je ovaj, hrvatski narod odabran da ostvari trijumf Marijina Bezgrešna srca što je nevjerojatno poslanje. Možda baš preko te svete Krvi koja živi stotinama godina nepromijenjena među nama?!

Prethodni članak‘Volio bih da moja zemlja to može!’ Stranica u Australiji objavila sliku hrvatskih molitelja: Ljudi svijeta oduševljeni onim što vide
Sljedeći članak‘BIBLIJSKO ČUDO, OVO VAM JE MEĐUGORJE’ Hodočasnik u Međugorju snimio silnu vodu koja se slijeva niz Podbrdo: ‘Pogledajte, ovo je zapanjujuće’