MAĐARSKI NADBISKUP UZNEMIREN PROGOVORIO: ‘Žele uništiti kršćansku Europu, žele zbaciti Krista’

Mađarski prelat nedavno je govorio protiv porasta utjecaja masonerije na vođe Europske unije.

U prošlomjesečnom intervjuu za konzervativne mađarske novine Magyar Jelen, nadbiskup emeritus Gyula Márfi iz Veszprema upozorio je na višestruki napad na europsko kršćanstvo od strane ljevičarskih snaga unutar EU-a.

“Jedan od najupečatljivijih znakova antikršćanstva Europske unije,” rekao je, “jest da njezin ustav ne obilježava europske kršćanske korijene,” što su na sličan način istaknuli papa sv. Ivan Pavao II. i papa Benedikt XVI.

“Oni pišu o grčko-rimskim tradicijama i prosvjetiteljstvu, ali ne i o kršćanstvu”, rekao je nadbiskup Márfi, govoreći o Ustavu EU-a. “Ipak, antička kultura i umjetnost preživjele su upravo zahvaljujući kršćanima: spise Vergilija, Tacita, Homera i drugih prepisivali su redovnici duboko u svojim ćelijama.”

Naveo je i opaki antiklerikalizam usmjeren prema papi Benediktu XVI. koji je inzistirao na važnosti kršćanstva za europsku civilizaciju.

Nadbiskup se dodatno požalio na brisanje Božića na javnom trgu, istaknuvši sve veći trend zamjene riječi “Božić” s “blagdani”.

Podsjetio je kako je grad Bruxelles, glavni grad EU, odbio postaviti božićno drvce 2012. iz straha da ne uvrijedi svoje muslimansko stanovništvo.

Nedavno se Europska komisija 2021. godine suočila s žestokim kritikama zbog internih komunikacijskih smjernica koje su sugerirale ukidanje izraza “božićno razdoblje”. Komisija je na kraju povukla smjernice.

Nadbiskup Márfi: Slobodni zidari, muslimani prijete kršćanskoj Europi

Nadbiskup Márfi identificirao je slobodno zidarstvo, dugogodišnjeg neprijatelja Katoličke crkve, kao glavnu skupinu koja radi na sekularizaciji Europe.

“Cilj slobodnih zidara je ‘osloboditi’ Europu od kršćanstva,” rekao je. “Kako bi to postigli, spremni su upotrijebiti sva sredstva, iskorištavajući svoju lobističku snagu da se infiltriraju među čelnike Unije.”

Umirovljeni nadbiskup također je ukazao na masovnu migraciju muslimana kao glavno sredstvo slabljenja europske kršćanske kulture.

“Po mom mišljenju, muslimani su također pozvani da Krista i kršćanstvo izbace iz Europe”, rekao je za Magyar Jelen.

“Danas se slobodni zidari i muslimani okupljaju kako bi učinili da kršćanstvo nestane iz Europe”, dodao je. “Bilo je praktički isto kao u doba Spasitelja, kada su pismoznanci i farizeji radili sa svojim smrtonosnim neprijateljem, Poncijem Pilatom, kako bi maknuli Isusa s puta.”

“U multikulturalnom, mješovitom društvu,” nastavio je, “pojedinac gubi svoj identitet, osjećaj identiteta, kulturu, vjeru, jezik, praktički sve,” čineći ljude lakšim za manipulaciju moćnim korporacijama “koje žele pretvoriti cijelu Zemlju u ogromnu kolektivnu farma, u kojoj nema etničkih, nacionalnih i vjerskih identiteta, samo poslušni radnici i potrošači proizvedeni prema standardima.”

Ali europski liberali “u konačnici će sami sebe uništiti” prihvaćanjem velike muslimanske migracije, rekao je, jer “islam nikada neće prihvatiti njihova liberalna načela”.

Nadbiskup Márfi dugo je bio otvoreni kritičar ljevičarske useljeničke politike, što ga dovodi u sukob s papom Franjom, koji je prihvaćanje nesputane migracije učinio središnjom temom svog pontifikata.

“Sveti je Otac zamolio je svaku župu da prihvati izbjeglu sirijsku obitelj. Pa, mnoge se župe ne mogu održati bez vanjske pomoći”, primijetio je mađarski prelat 2015. godine.

“Vođe muslimanskih masa jasno vide da je situacija sazrela za okupaciju otpadničkog kontinenta, ” oštro je upozorio tada.

U svom intervjuu za Magyar Jelen, nadbiskup Márfi aludirao je na dugu povijest nasilja i terorizma muslimana protiv kršćanske Europe, a posebno Mađarske, koja je pretrpjela široka razaranja od strane Turaka tijekom osmanskih ratova.

LGBT pokret još veća prijetnja

Unatoč ozbiljnoj opasnosti koju islam predstavlja za europsko kršćanstvo, nadbiskup Márfi nazvao je LGBT ideologiju još “većom prijetnjom” i oštro osudio prihvaćanje homoseksualizma u većem dijelu Europe.

Legalizacija istospolnih “brakova” je “smrtni grijeh”, potvrdio je prelat. “Žao mi je što se to već dogodilo u većini europskih zemalja.”

Nadalje je naglasio zaštitu prava djece od radikalnog LGBT pokreta. “Usput, u vezi s LGBTQ pitanjem, ne smijemo zaboraviti prava djece”, inzistirao je.

Djeca “imaju pravo na majku i oca”, rekao je, ponavljajući katolički nauk. “Ne smije im se dopustiti da budu nesigurni u svoj rodni identitet i orijentaciju kroz medije, oglašavanje i obrazovanje”, dodao je.

Mađarska je 2021. donijela zabranu promicanja homoseksualnosti i rodne zabune maloljetnika u obrazovanju i medijima, što je potaknulo pravnu akciju EU-a, koji je prethodno tužio zemlju zbog njezine stroge imigracijske politike.

Nadbiskup se dodatno dotaknuo raširenog prihvaćanja LGBT ideologije među katoličkom hijerarhijom u Njemačkoj, nazvavši situaciju “katastrofalnom”.

“Ni ja to ne razumijem, ovo se ne može opravdati”, rekao je. “Situacija u njemačkoj Crkvi je stvarno katastrofalna.”

“Značajan dio njemačkih katoličkih svećenika sada blagoslivlja istospolne ‘brakove’, kao i zajednički život,” istaknuo je. “Ovo više nije kršćanstvo, već je antikrist.”

“Moramo se jako držati svoje vjere”, izjavio je nadbiskup Márfi.

Veliki prorok Ivančić obznanio silama: Neće Hrvatska stradati, probudi se narode i spoznaj tko si!

Prethodni članakOVAKO POBJEĐUJU SVETI Ovo je posljednji čin svećenika prije nego što je živ spaljen u Nigeriji
Sljedeći članakPoruke Isusa i Gospe u ukazanjima u Civitavecchi: ‘Isus je s vama u svim svetohraništima svijeta, sotona preuzima čovječanstvo!’