Posljednje riječi Lucije, vidjelice iz Fatime, čovječanstvu: Devet godina prije smrti, dala je ovo upozorenje o Papi

foto: wikimedia

Mjesečni katolički portugalski časopis ‘Christus’, koji u Lisabonu izdaje urednička skupina ‘Seminary’, tiskao je intervju koji je dala sestra Lucia dos Santos 3. ožujka 1998. Ona je bila jedina preživjela od tri djece vidioca kojima se Gospa ukazala u Fatimi 1917.

Sestra Lucia je u vrijeme ovog posljednjeg intervjua imala gotovo 90 godina. Živjela je u karmelićanskom samostanu u Coimbri pola stoljeća i razgovarala je s kardinalima Anthonyjem Padiyarom iz Indije i Ricardom Vidalom s Filipina.

Sestra Lucija je tada govorila o paklu, temi koja je prije bila popularna, a sada je potpuno iščezla.

Riječi sestre Lucije bile su vrlo jasne: ‘Pakao je stvarnost. To je nadnaravna vatra, a ne fizička. Ne može se usporediti s vatrom koja gori kad gori drvo ili ugljen’, rekla je samostanska vidjelica devet godina prije smrti.

“Ona je savjetovala svećenicima: ‘Nastavite propovijedati o paklu jer je sam Gospodin govorio o paklu, i to stoji u Svetom pismu. Bog nikoga ne osuđuje na pakao. Bog je ljudima dao slobodu izbora i Bog poštuje tu ljudsku slobodu.’

Kardinal ju je potpm upitao o nevjeri i materijalizmu, a Sestra Lucia je rekla: “Ateizam je vodeći instrument kojim se đavao služi u naše dane. Teški je grijeh protiv Boga koji odbacuje Njegovo vlastito postojanje i dopušta prakticiranje raznih dijaboličkih djela poput pobačaja.”

Također, rekla je: “Komunizam je završio, ali materijalizam se nastavlja…Ljudi bi trebali više željeti Božje stvari umjesto da prvo žele materijalne stvari’.”

Posljednja poruka:
kardinali su pitali sestru Luciju želi li zaključiti s nečim posebnim, porukom za današnji svijet.”

Njezin odgovor, možda nisu svi razumjeli tada, ali danas je i više nego aktualno proročko upozorenj: “Tko nije s Papom, nije s Bogom; a tko želi biti s Bogom, mora biti s Papom.’”

Prethodni članakVelika pobjeda kršćana Europe! Nakon tri godine Španjolci natjerali Europski parlament da prvi put u povijesti postave jaslice
Sljedeći članak‘Pitala ga je zašto plače pa se smrznula od jada’: Natalie je vidjela Isusa prekrivenog suzama!