Šokantna proročanstva pape Ivana XXIII: Prorekao godinu velikog Božjeg suda!

foto: wikimedia

“Tada će Sveti bosonogi sići s gore i potresti kraljevstvo pred grobom bosonogoga, blagoslovljenog od Presvete Djevice. Slušajte njegovu riječ. Sveta Marijo, kćeri i majko Božja, gospođo budućeg vremena, sazovi svoju djecu sa sela, da sruše dva Babilona.”

Tim je riječima Ivan XXIII. zvan još i kao – dobri papa, predvidio pontifikat pape Jorgea Maria Bergoglia, u proročanstvima koja će potjecati iz vremena dok je on bio apostolski nuncij u Turskoj, a sabranima u svesku izvan izdanja “Proročanstva pape Ivana”  novinara Piera Carpija. Vizije budućnosti Dobrog Pape sežu do 2033. godine.

“Sići će s planine…”

Znamo da je obitelj Bergoglio zapravo pijemontskog podrijetla. Piše to Emanuela Barbara u internetskim novinama “In Terris”. A uzevši ime asiškog bosonogog sveca, Franjo je zasigurno uzdrmao jedan crkveni sustav koji je sada postao konkretan. Predviđanja pape Roncallija, nastavljaju se ovako:

“Zemlja će uništiti beton i od zemlje će biti, o Kraljice, tvoja nova Crkva. A na zemlji pšenica, zbog gladi vaših naroda, cvate na svom novom žrtveniku.”

Ovdje ovaj Sveti Otac, Kristov namjesnik, nastoji ponovno utemeljiti Crkvu na autentičnim i izvornim vrijednostima kršćanstva, vjere u Isusa, Emanuela, Spasitelja. Svjedoči i propovijeda privilegiranu ljubav prema poniznima, potkopava poimanje moći kao privilegije i časti.

I tako se Crkva preporađa u jednostavnosti evanđeoskih vrijednosti i ponovno otkriva svoje jedinstvo. Dva su Babilona uništena, razdvojenost između kršćanske crkve Istoka i Zapada bit će zacijeljena. Ovo je najljepši plod za ponuditi Djevici Mariji, poput cvijeta rođenog iz sijanja kršćanske ljubavi.

“A jedna je Majka, kao što si samo ti.”

Kršćanske crkve će se na kraju ponovno ujediniti u jednu. Nakon stoljeća razdvojenosti, bit će samo jedna Crkva. Susret na Kubi pape Franje s patrijarhom moskovskim i cijele Rusije Kirilom znak je skorog ispunjenja ovog vremena milosti jedinstva.

Ivan XXIII prvi je predvidio ostavku Benedikta XVI., “dvostruki pontifikat” s Franjom, kao braće u Isusu Kristu, pa čak i da papa emeritus neće biti pokopan u Vatikanu, nego u Njemačkoj, te da će ostati zapamćen kao doktor Crkve.

Čitamo, naime: “Veliko i kratko bit će tvoje kraljevstvo, oče, kratko će biti, ali će te odvesti daleko, u daleku zemlju gdje si rođen i gdje ćeš biti pokopan. I zatim: I bit će drugi Oče, prije tvog pokopa, da moli za tebe, za rane Majke. ”

I opet: “I na visokoj nadgrobnoj ploči bit će ime Alberto.”

Joseph Ratzinger je Nijemac, poput Alberta Velikog, također filozofa i teologa, zaštitnika znanstvenika. Benedikt XVI. bio je zagovornik dijaloga i “novog saveza” znanosti i vjere. Mnogo je sličnosti između Oca Crkve kasnog srednjeg vijeka i Pape “velikog odbijanja” u trećem tisućljeću. I Albert Veliki je posljednje godine života proveo povučeno. I zaređen je za biskupa u Regensburgu, gdje je Benedikt XVI. izrekao glasoviti lectio magistralis o vjeri.

Čak će i Franjin pontifikat biti kratak, prema proročanstvima Dobrog Pape.

“Dva brata i nitko neće biti pravi otac. Majka će ostati udovica. A Kristovo vrijeme se približava. Prije zadnjeg svjetla, pastiri će prepoznati znak. I mnogi Očevi, imat će Majku, i sva braća.”

Prije svršetka vremena događa se apostolska kolegijalnost, što je Isusov nalog učenicima. Petar je bio i jest primus inter pares, Papa je biskup među biskupima.

I bit će to Božje vrijeme na zemlji.

Vrijeme istine, koje je jednostavnije nego što su svi govorili, napisao je.

Prema proročanstvima Ivana XXIII., 2033. godine trebalo bi se ispuniti vrijeme sveopćeg suda. Presuda milosrđa, ljubavi i oprosta: Bit će to dobra presuda. Oče naš koji jesi na nebesima, dolazi kraljevstvo tvoje. Vrši se volja tvoja, na nebu i na zemlji. To je dvadeset stoljeća plus doba Spasitelja. Amen.

 

 

Prethodni članakVeliko obećanje Isusa za sve ljude svijeta: Uđi u srce Božje kao posljednje utočište čovječanstva
Sljedeći članakNeizlječivi rak je nestao kad je izgovorio ovo! Nevjerojatna priča o velikom ozdravljenju Tomislava Ivančića