Ukrajince istrebljuju kao nekoć Židove: Papa pozvao na molitvu za napaćenu Ukrajinu

foto: flickr

Ukrajini se ponavlja ono što se dogodilo s istrebljenjem Židova: Papa Franjo je to rekao u svojoj općoj audijenciji, pozdravljajući poljske hodočasnike. “U ponedjeljak – podsjetio je Papa – Centar za katoličko-židovske odnose Katoličkog sveučilišta u Lublinu obilježio je obljetnicu operacije Reinhard “(TgCom, 7. prosinca ).

Što je uzrokovalo operaciju Reinhardt

Tijekom Drugog svjetskog rata ova operacija uzrokovala je istrebljenje gotovo dva milijuna žrtava , prije svega židovskog podrijetla. Neka sjećanje na ovaj strašni događaj u svima nama pobudi odluke i akcije za mir”. “A povijest se ponavlja, ponavlja se, ponavlja… da vidimo što se danas događa u Ukrajini” , dodao je bez dodatnih riječi.

Neka Gospa utješi Ukrajince

„Sutra je lijep dan: svetkovina je Bezgrešnog začeća – nastavio je Franjo –. S pogledom okrenutim prema Djevici Mariji, uvijek hrabro promiči vrijednosti duha“.

“Molimo te, najslađa majko, da budeš utjeha onima koji su iskušani brutalnošću rata, posebno za napaćenu Ukrajinu”, po tko zna koji put apel za mir: “Pomolimo se za ovaj mučeni narod koji pati ” (Avvenire, 7. prosinca).

Prethodni članakTko je pater Marko Rupnik, isusovački svećenik optužen za zlostavljanje? Projektirao kriptu Padre Pija, poznat u cijelom svijetu
Sljedeći članakNajmanje čudo na Zemlji: U očima Gospe Guadalupske pronađene nove slike i važna poruka