Ovo su biljke kojima je Bog dao prirodni faktor zaštite od Sunca

foto: wikimedia

Da, trebali bi izbjegavati višesatno prženje na suncu u vrijeme najvećih vrućina,  ali možda ne bismo trebali baš uvijek kupovati skupe kreme za zaštitu od sunca jer Bog nam je kroz prirodu darovao i biljke koje u sebi sadrže zaštitne faktore i koje nam mogu pomoći da sunce upijamo opušteno i prirodno.

Ulje sjemenki malina

Ulje sjemenki malina, pogodno je za one s osjetljivom kožom i za male bebe jer zaštitni faktor ovog ulja (SFP) seže od 30 do 50. Ovo ulje preporučuje se osjetljivim ljudima s alergijama ili gljivičnim upalama kože te onima koji se izlažu Suncu, a imaju vrlo blijedu kožu. Ulje sjemenki maline je lagano ulje koje se jako brzo apsorbira u kožu, sadrži velike količine Omege 3 i 6, vitamin E i antioksidante, ovo ulje pruža gotovo potpunu pripremu za sunčanje i njegu nakon sunčanja, iznimno je dobro za sve upalne procese na koži, modrice, pa čak neke vrste kožnih alergija.

Ulje sjemenki mrkve

Ulje sjemenki mrkve sadrži beta-karoten i pogodan je za sve one koji imaju problema s alergijama na Sunce. Njegov zaštitni faktor je 40. Osim toga, ovo ulje u sebi sadrži mnoštvo antioksidansa i antiseptika, kao i velike količine vitamina A. Iznimno je ljekovito za kožu, a pomaže i pri dobivanju lijepe brončane boje!

Ulje kokosa

Kokosovo ulje ima zaštitni faktor 4-10 u zavisnosti od vrste i pigmentacije kože, relativno se lako nabavlja i sasvim je u redu koristiti jestivo kokosovo ulje koje se prodaje u staklenim teglicama, ovo ulje ima odlična hranjiva svojstva, prepuno je vitamina i savršeno se bori protiv gljivica, virusa i bakterija. Koristite ga nakon nekoliko dana izlaganja suncu, zbog nešto nižeg zaštitnog faktora!

Ulje pšeničnih klica

Ulje pšeničnih klica mogu koristiti svi ljudi s normalnom kožom jer njegov zaštitni faktor je faktor 20. Ovo ulje je puno antioksidanata koji sprječavaju povrede kože tijekom sunčanja, također vlaži i održava kožu.

Za zaštitu kože od sunca možete koristiti i maslinovo ulje, ulje sezama, shea maslac, a možete i sami napraviti svoj losion miješajući neke od ovih ulja.

No, ne zaboravite, Bog nije predvidio da čovjek cijeli dan provede pržeći se na Suncu, stoga je najbolja zaštita od opeklina umjerenost, u svemu, pa tako i u sunčanju!

Prethodni članak‘Padali na koljena i plakali’! Tisuće svjedočile čudu Gospe koja je obasjala narod i ugasila rat za tri dana
Sljedeći članakPredivna vjera u Africi! Pogledajte, poplava im nosila domove, a oni u čamcima došli na misu