POČEO JE PROGON VJERE! Palili mu crkvu, oskvrnuli tabernakul, a župnik razdrmao riječima: ‘Nadmoćno pobjeđujemo’

foto: screenshot/youtube

Župnik katoličke župe u Bethesdi, Maryland, dao je snažno svjedočanstvo u nedjelju nekoliko sati nakon što je njegova crkva zapaljena, rekavši zajednici: “Mi smo Crkva. Mi smo živo kamenje.”

Župa svete Jane Frances de Chantal bila je najteže oštećena od tri crkve u Bethesdi pogođene vandalizmom tijekom vikenda. Čini se da video objavljen na župnom YouTube kanalu prikazuje plamen u blizini crkvenog tabernakula.

Otac Samuel Giese, župnik, govorio je o napadu na početku župne nedjeljne mise u 10 sati ujutro.

“Sinoć je naša crkva vandalizirana. Ljudi su provalili. Prevrnuli su kipove. Srušili su postaje križnog puta. Oskrnavili su tabernakul, a crkvu su pokušali zapaliti”, rekao je.

“Vjerujem da je to zbog stajališta Crkve o pitanju života – kada on počinje i da ga treba čuvati – i da je to jedna od manifestacija dubokih podjela upravo u našoj zemlji, da ima onih koji vjeruju da nemamo čak ni pravo prakticirati svoju vjeru.”

Giese je dalje rekao da je crkva više od zgrade.

“Žao mi je što ovu vijest dijelim s vama. Međutim, ovo je važna stvar koju treba zapamtiti,” rekao je. “Mi smo Crkva. Mi smo živo kamenje. Mi smo Tijelo Kristovo. Mi smo oni koje je Bog othranio, od Boga posvetio.

“Mi smo oni koje je Bog pozvao da budemo svjetlo … svijetu i sol zemlje.”

Giese je dalje ispričao priču o boljševičkom revolucionaru koji je rekao staroj kršćanki da će njezina crkva biti srušena kako ne bi ostalo ništa što bi je podsjećalo na njezina Boga.

“Rekla je, ‘Stvarno? Možete li i vi skinuti zvijezde s neba?’”, odgovorila mu je.

Giese je zaključio čitajući iz Poslanice sv. Pavla Rimljanima:

“Što će nas rastaviti od ljubavi Kristove? Hoće li tjeskoba, ili tjeskoba, ili progonstvo, ili glad, ili golotinja, ili pogibelj, ili mač?

“Kao što je pisano: ‘Radi tebe ubijaju nas povazdan; na nas se gleda kao na ovce za klanje. Ne, u svim tim stvarima nadmoćno pobjeđujemo po onome koji nas je ljubio. Jer uvjeren sam da nas ni smrt, ni život, ni anđeli, ni poglavarstva, ni sadašnjost, ni budućnost, ni moći, ni visina, ni dubina, niti bilo koje drugo stvorenje neće moći rastaviti od ljubavi Božje u Kristu Isusu Gospodinu našem.”

Incidenti u Bethesdi posljednji su u valu vandalizma i paljevina na crkve i pro-life centre za trudnoću i pro-life grupe diljem SAD-a nakon odluke Vrhovnog suda o pobačaju 24. lipnja kojom je poništena Roe v. Wade.

Prethodni članakSveti Benedikte, ti si se potpuno predao Bogu i živio si samo za njega. Svojim primjerom, svojom vjerom i svojom ljubavlju prema Bogu potaknuo si tolike plemenite duše da prihvate ideale redovničkog života. Svetošću svoje duše i poučljivošću od Duha Svetoga odupro si se sotoninoj moći da istrgneš od njegove vlasti duše koje je on htio zauvijek upropastiti. Oče Benedikte, zagovaraj nas kod Boga da privučeš k sebi sve duše koje poput tebe žele živjeti u vjernosti Evanđelja. Sveti Benedikte, brani nas od zloga koji hoće da zastranimo s Božjeg puta, puta dobra, ljubavi i istine. Zaštiti nas od neprijateljevih zasjeda, spasi nas od njegovih zamki, učvrsti nas protiv napasti i budi uz nas na našem smrtnom času. Sveti Benedikte, miljeniče Božji, udalji od nas sile zla i nauči nas da u svakom času sačuvamo mir srca. Amen.
Sljedeći članakUlje svetog Rafaela liječi ljude u 110 zemalja, a daje se besplatno! Sve je pokrenuo svećenik zaređen nakon 40 godina ovisnosti