Padre Pio je svaku je večer imao ukazanje Djevice Marije: Ovo je moćna molitva posvete Gospi koju je sveti Pio molio svaki mjesec

Jeste li znali da su u posljednjim danima života Padre Pia, kada je došlo vrijeme za spavanje, otac Onorato ili otac Alessio pomagali ocu Piju oprati lice.

Jedne od tih večeri, nakon što su ga oprali, otac Alessio otkrio je Ocu da nikada nije bio u Lurdu: “Zašto ne bismo zajedno otišli tamo vidjeti Gospu?”, a Padre Pio je odgovorio: “Nema potrebe da idem u Lurd, jer svaku večer viđam Gospu.”
Otac Alessio je dodao: “Ah! Zato se uljepšavaš i umivaš lice navečer, a ne ujutro?”

Padre Pio nije odgovorio, već je samo uputio sladak, spokojan i iskren osmijeh.

Drugi put je tako jednostavno objasnio jednom fratru koji je odlazio na hodočašće: “ Pa! u Lurd ne idete samo vlakom ili automobilom: možete ići i na druge načine.” Vjerojatno je mislio na dar bilokacije ili pak na molitvu.

Sveti Pio iz Pietrelcine imao je duboku pobožnost prema Blaženoj Majci. Jednom je rekao: “Nastojmo, poput mnogih izabranih duša, slijediti ovu blagoslovljenu Majku, hodati uvijek blizu nje, ne slijedeći nijedan drugi put koji vodi u život, osim onoga kojim je kročila naša Majka.”

Osim što je često molio krunicu, Padre Pio je također imao običaj posvetiti se Djevici Mariji svake prve subote u mjesecu. To je vjerojatno bio odgovor na vizije u Fatimi, gdje je Djevica Marija poticala na molitvu i posvetu njezinom Bezgrješnom Srcu.

Ovdje je molitva koju je molio svakog mjeseca, stavljajući se pod njezinu skrb i obećavajući svoju ljubav i služenje Bogu.

O Marijo, Djevice najmoćnija i Majko milosrđa, Kraljice neba i Utočište grješnika, posvećujemo se tvome Bezgrješnom Srcu. Tebi posvećujemo svoje biće i cijeli svoj život; sve što imamo, sve što volimo, sve što jesmo. Tebi predajemo svoja tijela, svoja srca i naše duše; tebi dajemo naše domove, naše obitelji, našu zemlju.

Želimo da sve što je u nama i oko nas pripada tebi i da ima udjela u blagodatima tvog majčinskog blagoslova.

I da ovaj čin posvete bude uistinu učinkovit i trajan, obnavljamo danas pred tvojim nogama obećanja našega krštenja i naše prve svete pričesti.

Obvezujemo se da ćemo hrabro i

u svakom trenutku ispovijedati istine naše svete vjere i živjeti kao katolici koji se valjano pokoravaju svim uputama Pape i biskupa u zajedništvu s njim.

Obvezujemo se obdržavati zapovijedi Božje i Njegove Crkve, osobito svetkovati dan Gospodnji. Isto tako se obvezujemo da ćemo utješne običaje kršćanske religije, a iznad svega svetu pričest, učiniti sastavnim dijelom našeg života, u mjeri u kojoj to budemo mogli učiniti.

Naposljetku, obećajemo ti, o slavna Majko Božja i preljubazna Majko svih, da ćemo se svim srcem posvetiti tvojoj službi, kako bismo požurili i osigurali, suverenošću tvoga Bezgrješnog Srca, dolazak Kraljevstva Presvetog.

Srce tvoga ljupkog Sina, u našim srcima i u srcima svih, u našoj zemlji i u cijelom svijetu, kako na nebu tako i na zemlji. Amen.

Prethodni članak‘Pljuvala je krv, a krvarila je i iz čela’: Šokantna ispovijest egzorcista! Upozorio: ‘Ovi su ljudi lake žrtve zloga’
Sljedeći članakPresveta Djevice Marijo, ogledalo kreposti, Ti si iz poslušnosti zakonu, iako si čista od svake mrlje grijeha, 40 dana poslije poroda prikazala Isusa u hramu. Isprosi nam milost da čuvamo naše srce čisto od svakoga grijeha te da budemo poslušni Božjim zapovijedima i nauku Crkve. Amen