Američki znanstvenik koji je proučavao 40 tisuća pacijenata: Molitva ima moć liječenja bolesti

foto: flickr

Dr. Andrew Newberg sa Sveučilišta Thomas Jefferson (SAD) jedan je od mnogih istraživača koji ističu veliki učinak molitve i meditacije u liječenju bolesti.

Liječnik je proveo studije temeljene na magnetskoj rezonanci na 40.000 pacijenata i predstavio svoja otkrića u knjizi Kako Bog mijenja mozak iz 2009. Od tada su razne druge studije ponovno potvrdile ovaj zaključak.

U svojim iskustvima, dr. Newberg je odabrao starije osobe s problemima pamćenja da ih promatra prije, tijekom i nakon izvođenja meditacija i molitava.

Istraživanja su provedena 12 minuta dnevno tijekom 8 tjedana i pokazala su da molitva i meditacija mogu dovesti do vrlo pozitivnih rezultata za naše zdravlje.

Kada se obavljaju redovito, molitva i meditacija povećavaju aktivnost mozga na sličan način kao i komunikacija, djelujući kao “fizička vježba” za um i dovodeći do razvoja mozga, pa čak i do izlječenja raznih bolesti.

Druge studije prije i poslije dr. Newberga ukazale su na isti fenomen.

Iskustvo objavljeno u časopisu Cancer, Američkog društva za rak, potvrđuje da pacijenti sa čvrstim duhovnim uvjerenjima bolje reagiraju na liječenje.

Istraživači iz Moffitt Cancer Centera na Floridi primijetili su da ljudi koji vjeruju u “superiornu silu” imaju bolji društveni život i bolje fizičko i mentalno zdravlje od onih koji tvrde da ne vjeruju.

Izvor: ItAleteia

Prethodni članakVOJSKA MARIJINA SAMO RASTE, OVO JE FENOMEN! 70 tisuća muškaraca na koljenima s krunicom pred Gospom!
Sljedeći članakPapa Franjo natjerao djecu da spaljuju đavla: ‘Svi su vikali, pobijedili smo, spalili smo vraga’