EUROPA VIŠE NIJE KRŠĆANSKA! Šokantnom rezolucijom o pobačaju Europa raskinula s Kristom!

foto: wikimedia

Europski parlament usvojio je rezoluciju kojom traži da se pravo na legalan i siguran pobačaj uvrsti u Europsku povelju o temeljnim pravima. Taj zahtjev uvršten je u Rezoluciju koja je kao primarni cilj imala osuditi odluku američkog vrhovnog suda kojom se ukida zakon o pravu na pobačaj u toj državi. Većina zastupnika Europskog parlamenta smatra da u EU treba zaštititi prava žena na pobačaj i zdravlje. Hrvatski zastupnik HDZ-a u EP-u Tomislav Sokol jedan je od 155 onih zastupnika koji su glasali protiv ove Rezolucije, dok ih je 324 bilo za i 38 je suzdržanih.

‘Europa više nije kršćanska’

Kršćanski demokrati u Europskom parlamentu glasno su kritizirali rezoluciju: “Konstrukcija i kodifikacija navodnog ‘prava’ na pobačaj vjerojatno je najjasniji raskid sa svime što čini našu judeo-kršćansku baštinu u Europi” rekli su.

“Današnjom je rezolucijom Europski parlament na užasan način izopačio temeljna prava u Europi. Konstrukcija i kodifikacija navodnog ‘prava’ na pobačaj vjerojatno je najjasniji raskid sa svime što čini našu judeo-kršćansku baštinu u Europi. Sloboda i vladavina prava teško se mogu izraziti definiranjem ubojstva drugog ljudskog bića kao temeljnog prava.”, reagirala je Susanne Wenzel predsjednica Kršćanskih demokrata za život.

Wenzel nadalje zauzima sljedeće stajalište: „Svako ljudsko pravo koje je do danas postojalo ima vrlo specifičan cilj izbjegavanja štete. Na kraju svakog abortusa je smrt ljudskog bića. Samo to pokazuje da ne može postojati “pravo” na namjerno ubijanje nedužnog ljudskog bića.

Rezolucija je tim više neljudska jer je došla iz redova lijevih stranaka u EU parlamentu kao reakcija na odluku Vrhovnog suda SAD-a da preinači presudu “Roe vs. Wade”, što pokazuje i tekst prijedloga. Ovom prkosnom reakcijom abortusni lobi još jednom jasno daje do znanja da se ne radi – kako se uvijek tvrdi – o “ženskim pravima”, već isključivo o provođenju jedne bolesne ideologije u kojoj se nerođenoj djeci uskraćuje pravo na život.

U proteklih 10 godina bilo je opetovanih pokušaja s ljevice da se “pravo” na pobačaj usidri u pravni katalog EU-a. Ovo je sve propalo zbog većine zastupnika. Ali danas je – očito pod dojmom aktualnih događanja u SAD-u – nažalost i niz konzervativnih članova parlamenta slijedio rezoluciju. Očito ne razmišljajući o dalekosežnim posljedicama.

Pravo na život sadržano je u članku 2. Povelje o temeljnim pravima Europske unije. Uključivanjem “prava na pobačaj” u isti ugovor, povelja postaje kontradiktorna sama sebi. Ubuduće će pravo djeteta na život ovisiti o pristanku njegove majke.

Nažalost, današnjim usvajanjem ove rezolucije zastupnici Europskog parlamenta učinili su europsko društvo još jednim odlučujućim korakom u pogrešnom smjeru i nastavili put prema društvu besmisla. Navodno zagovaranje “ženskih prava” dodatno je unaprijedilo nehumanu ideologiju kulture smrti.”

Prethodni članakRussell Crowe u novom filmu glumi egzorcista Amortha koji je rekao: ‘U Međugorju je lijek za sotonu’
Sljedeći članakBlagoslov koji je Bog uputio svojoj djeci i dao golemu milost onima koji ga mole s njim