Pucali na predstavnika Pape u Ukrajini dok je dostavljao pomoć, nije ozlijeđen, Bogu hvala!

foto: wikimedia

Incident se dogodio dok je kardinal poljskog porijekla, koji nije ozlijeđen, donosio hranu i druge potrepštine ljudima na prvoj crti bojišnice.

Kardinal Konrad Krajewski, predstavnik pape Franje u Ukrajini, upucan je u subotu dok je dostavljao humanitarnu pomoć u blizini grada Zaporizhzhia, izvijestile su Vatican News.

U izvješću se navodi da kardinal Krajewski nije ozlijeđen.

Incident se dogodio dok je kardinal poljskog porijekla donosio hranu i druge potrepštine ljudima zaglavljenima na “ničijoj zemlji” na prvim linijama bojišnice.

Kardinal Krajewski i njegovi drugovi našli su se pod vatrom iz malog oružja i tražili zaklon. “Prvi put u životu,” rekao je poslije za Vatican News, “nisam znao kamo bježati… jer nije dovoljno bježati. Morate znati kamo ići.”

Kardinal Konrad Krajewski, prefekt Dikasterija za službu milosrđa, upucan je dok dostavlja humanitarnu pomoć u ime pape Franje u blizini ukrajinskog grada Zaporizhzhia, izašavši neozlijeđen i nastavivši svoju misiju.

Zaporizhzhia je grad u jugoistočnoj Ukrajini, na obalama rijeke Dnjepar. Njegova nuklearna elektrana, koja je opisana kao najveća u Europi, nije radila gotovo tjedan dana iz predostrožnosti, s obzirom na teške borbe u tom području. Sada je ponovno u funkciji, izvijestio je u subotu The New York Times.

Papa Franjo najavio je 11. rujna da će se kardinal Krajewski, prefekt Dikasterija za službu ljubavi, vratiti u Ukrajinu kako bi “dao konkretno svjedočanstvo o bliskosti Pape i Crkve”. Ovo je njegovo četvrto putovanje onamo kao papinski svećenik od početka ruske invazije 24. veljače.

Prethodni članakDijeli se uznemirujući video: Sotonisti ‘posvetili’ trg sotoni prije marša za život?
Sljedeći članakMoli moćnu devetnicu sv. Mihaelu, anđelu posljednjeg vremena: ‘Čak i da đavao želi uništiti arhanđela, Mihael pobjeđuje’