Myriam kao dobra muslimanka susreće Isusa i Mariju, ima poruku za čovječanstvo: ‘Živite kao djeca Boga, tako će se svijet obratiti’

Odgojena i obrazovana u islamskoj vjeri u njenoj najekstremnijoj inačici, odjednom je i definitivno prešla na katoličku vjeru. I poziva svoju novu braću: živite kao djeca Božja, tako će se svijet obratiti.

Njeno svjedočanstvo spada u čudesni fenomen koji se posljednjih godina odvija u islamskom svijetu. Naime, tisuće muslimana sanja Isusa Krista koji im se objavljuje u snu te oni radikalno i trenutno mijenjaju svoje živote i prelaze na katoličku vjeru.

Što se dogodilo Myriam?

Dogodilo se da je bila mlada žena islamske vjeroispovijesti, čiju je vjersku praksu njegovala s marljivošću i predanošću. Prije petnaest godina francuski se islam radikalizirao, kaže ona. Uspio je upoznati najekstremnije lice muslimanske vjere.

Među dužnostima koje je obavljala s pedantnom revnošću je i molitva za poslanika i za sve poslanike i islamu. I za sve one koji se uporno spominju u Kur’anu. Iz tog razloga, vršeći svoju dužnost kao dobra muslimanka, ona također moli za Isusa; i Marija se nađe na molitvi, u skladu sa svojom dužnošću dobre muslimanke.

Susret s osobom Isusa Krista

Poslije jedne takve molitve ona je doslovno, iako tajanstveno, susrela Isusa. I to baš u najodbojnijem prikazu za muslimane: razapetog. Ne, Bože, ne umire, to je svetogrđe. Zatvorila sam unutarnje oči, prepričava ona. Bilo je  to neprihvatljivo.

Ipak, bio je tu da ga gleda, pred njezinim unutarnjim očima, ali iznad svega bio je On koji ju je gledao s takvom ljubavlju.

Prvi susret o kojem Myriam govori je upravo s Marijom. U prvom snu, Mariju će vidjeti, u blistavom pogledu ljubavi. I slijedit će Mariju i Isusa.

I kad se san ponovi, Myriam ironično izvještava da, smatra ih lijepima, ali da ima mnogo drugih proroka za koje se moli, ne samo za njih.

U trećem snu je pod zemljom, u bunaru. Vraćajući se na površinu, vidi anđele i svjetla, čuje hvalospjeve i druge stvari koje ne može bolje klasificirati i opisati. Ali kad vidi Isusa razapetog, zaglavi; njegov duh je zatvoren, to je svetogrđe, Isus nije razapet! Ne!

Ali promatrati ga kako pati i kako udara struja to srce koje voli, koje voli, koje voli, sve je promijenilo. Njeno buđenje nije toliko i samo fizičko; to je ono ponovno rođene duše.

Apsolutne spoznaje preplavljuju njeno biće. “Ja sam njegova kći, ja sam njegovo stvorenje. Prepoznajem svog Boga, onoga koji me stvorio, koji me voli. Susret s Gospodinom postaje odjednom dijalog ljubavi: da, to sam ja, to sam zaista ja i uvijek sam ti bio blizu; želiš li me pratiti?” pita je on.

Da! Bit će to njen odgovor iznuđen ljubavlju koju osjeća, koju vidi, u koju ne sumnja. A ipak Krist, Gospodin, ne prisiljava: on traži! To je stvarno on.

Obraćenje: s islama na Krista

I gle, Myriam odlučuje prijeći s islama na Krista; razlika je velika. Ona ne prelazi iz jedne vjere u drugu, nego prije svega iz jedne vjere u Osobu. Myrjam pokazuje da odmah sve shvaća, jer je susret s Kristom bio je neposredan, da ono što ostavlja za sobom nije sklop normi i obreda za druge obrede i druge norme; ona nadilazi staru viziju života koju sada jasno vidi kao neistinitu, nedostojnu srca Njegove kćeri, i ide prema živoj Prisutnosti.

Prvi put otvara Evanđelje, ulazi u svoj novi život. Nakon čina vjere, traženje krštenja i ulazak u živu tradiciju Crkve izravna je i prirodna posljedica. “Svjedočit ću pred svima, moj Gospodine, da”.

A starokatolicima kaže: “živite ono što jeste. Svjedočite mu, pitajte ga, vi ste njegova djeca, vi ste sol zemlje. Tako će svijet osjetiti želju da ponovno pronađe nevinost.”

Nešto se događa, tisuće vide ‘čovjeka u bijelom’! Jedan svjedoči: Vidio sam Isusa, rekao mi je da uskoro dolazi

 

Prethodni članakOtac James: ‘Gledate jasan znak Isusova dolaska!’ Objavljeni pomalo zastrašujući podaci o progonu kršćana, nešto se događa!
Sljedeći članak‘Osam dana nakon mučeničke smrti ukazala se s janjetom u ruci’: Izmolite snažnu molitvu zaštite čudotvornoj svetoj Agnezi