Svetac o molitvi koja baš uvijek izlijeva snažan blagoslov na nas: ‘Ne može biti neuzvraćena’

foto: pixnio

Zar je moguće da onome tko pobožno moli ovu molitvu bude neuzvraćeno?

Molitva Zdravo Marijo moćna je molitva kojom blagoslivljamo Isusa i Mariju, a oni uvijek uzvraćaju. Evo što o toj molitvi, iako raširenoj, premalo shvaćenoj, piše sveti Ljudevit Montfortski u knjizi – Čudesna tajna svete krunice za obratiti se i spasiti…

– Ovaj božanski pozdrav privući će na nas jedan obilat blagoslov Isusa i Marije.

Isus i Marija sigurno i bez sumnje na jedan veličanstven način uzvraćaju onome tko ih slavi; oni uzvraćaju stostruko za primljene hvale: Ja ljubim one koji me ljube…dajem dobra onima koji me ljube i napunjam njihove riznice (Iz 8,17-21).

To nam otvoreno kažu Isus i Marija: “Ljubimo one koji nas ljube, obogaćujmo ih i punimo blagom njihove kovčege.” Tko obilato sije, obilato će i žeti (2 Kor 9,6).

Ne znači li dakle, pobožno moliti Zdravo Marijo ljubiti, blagoslivljati i slaviti Isusa i Mariju?

Svaki put kada molimo Zdravo Marijo dva puta blagoslivljamo, jedanput Isusa, i jedanput Mariju: “Blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje Isus!”

Prethodni članakŠokantno svjedočanstvo poznate voditeljice! ‘Sanjala sam Marlyn Monroe u vatri čistilišta: Otkriveno mi je zašto je tamo završila’
Sljedeći članakDragi Isuse, neka se sreća Tvoje euharistijske prisutnosti proširi na svaki dio Tvoje Crkve. Tvoje lice veseli svete u svetom gradu, čak naše smrtničke oči mogu vidjeti ispod vela naše oduševljene vjere. Ne skrivaj se od one naše braće koja proživljavaju sumnju, frustraciju i strah. Budi im osvježenje i svjetlo u njihovoj tami i mir u njihovim mukama. Amen.