U ovom ukazanju Gospa je otkrila koja joj je molitva najdraža: Zaboravljeni zaziv koji može promijeniti naš život

foto: Phil Roussin/flickr

Naime, riječ je o predivnom svjedočanstvu rođenog Židova, Roya Schoemana, profesora na Harvardu koji je čudesnom intervencijom Blažene Djevice Marije prihvatio Isusa Krista i postao katolikom.

Ukratko, riječ je o čovjeku koji je odgajan u židovstvu, a odlaskom na prestižne fakultete odriče se i židovstva te sve, kao i ostali znanstveni svijet koji ga tada okružuje, pokušava spoznati razumom. Postaje ateist te unatoč tome što je dosegao, kako kaže, sve što je mogao u ovom svijetu u materijalnom smislu pada u dubok očaj jer doživljava apsolutni besmisao života.

Jednoga dana hodajući prirodom Bog mu se objavljuje, vidi svoj život, vidi krive odabire i osjeća jasnu prisutnost Boga. Spoznaje ga u potpunosti međutim, ne zna tko je on – imenom.

Viče mu: Daj mi ime, ako si Buda ja ću postati budist, ako si Šiva, bit ću hinduist, ako si Apolon postat ću tvoj sljedbenik samo nemoj reći da si Krist. Riječ je o Židovu koji nije mogao prihvatiti Krista.

Bog je šutio. Idućih godinu dana Ray je tražio ime Boga čiju je prisutnost otkrio, svaki dan je molio da mu se otkrije, a putem je zalazio i u misticizam i new age, ali ništa se nije događalo.

Točno godinu dana od Božjeg otkrivenja, osjeća da ga netko budi iz sna i zove u dnevnu sobu. On odlazi i tamo susreće, kako je rekao, “najljepšu ženu koju je ikada vidio”. Svjedoči da je odmah znao da je to Blažena Djevica Marija bez da mu je rekla.

Rekla mu je odgovoriti na sva pitanja koja ga muče. Ray je krenuo s pitanjima, a samo neka navodi u svom svjedočanstvu.

Između ostalog Ray je Gospu pitao koja joj je najdraža molitva.

‘Prvo je stidljivo odgovorila da su joj sve molitve upućene njoj drage.’ No, nije odustao i rekao joj je da sigurno neku posebno voli. Gospa mu je tad izrecitirala molitvu koju posebno voli. Bila je to molitva koju je dala svetoj Katarini Laboure zapisanoj na čudotvornoj medaljici: O Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo!

Gospa je kroz povjest po čudotvornoj medaljici učinila nebrojena čudesa a sama je rekla da svi koji je nose, primit će velike milost. Više ovdje.

Prethodni članakOtac Blount imao otkrivenje velike tame koja dolazi! ‘Stiže najveće doba u ljudskoj povijesti’
Sljedeći članakDahni u mene, Duše Sveti, da moje misli budu svete. Pokreni me, Duše Sveti, da moj posao bude posvećen. Privuci moje srce da zavoli samo ono što je sveto. Ojačaj me, Duše Sveti, da branim ono što je sveto Zaštiti me, Duše Sveti da mogu uvijek biti svet