Čudesna snaga bakine krunice! Marta 23 godine nije ušla u crkvu, a kad je prvi put vidjela Presveto srce joj se raspalo na komadiće: ‘Tresla sam se i grčila’

Nakon 23 godine, Marta Przybyła vratila se u crkvu. Zagledala se u zlatni ormar iz kojeg je svećenik izvadio bijeli krug. Osjetila je iskustvo Božje ljubavi, srce joj je lupalo kao ludo, a lice joj je bilo obliveno suzama. Tada je imala 30 godina i doživjela je svoje prvo klanjanje.

Njezino iskustvo tim je veće jer Marta, ne samo da nije išla u crkvu, već je sve ove godine otvorala put demonskom.

“Otvorila sam prva vrata zlom duhu u nižoj srednjoj školi. Sjećam se da sam na početku srednje škole počela razmišljati o samoubojstvu i bilo je to takvo iskustvo tame, da nisam znala što učiniti u vezi s tim. Potražila sam pomoć psihijatara. Popila sam više tableta koje mi nisu nimalo pomogle. Tražila sam savjet od čarobnica, oblačila se u crno, čitala knjige o snovima. Ovako sam liječila svoju nesigurnost. Mrzila sam djecu, pila kontracepcijske pilule i rekla da ću prekinuti trudnoću ako ikad zatrudnim.

Nažalost, potvrdu svoje vrijednosti tražila sam u muškim pogledima. Isprva je bilo utješno, a onda sam satima plakala u jastuk. Nisam znala kakva mi ljubav zapravo treba.

Živjela sam u svom mračnom svijetu i počela tražiti informacije o otpadništvu. Bojala sam se da ću, ako umrem, imati katolički sprovod, iako je to u mom slučaju bilo malo vjerojatno. Mrzila sam sve katoličko.  Željela sam službeno napustiti Katoličku crkvu. Katolike sam povezivala s gubitnicima.

No, obitelj mog posljednjeg partnera bila je vrlo religiozna. Prisustvovali su svetoj misi s molitvama za ozdravljenje duše i tijela. Tijekom zajedničkih susreta razgovarali su o iskustvu Božje ljubavi. Pitala sam se što uzimaju jer su se ponašali kao napušeni. Lijepo su govorili o Bogu. Nakon jednog susreta nagovorili su me da idem s njima u crkvu.

Moj posljednji kontakt s crkvom bio je za vrijeme prve svete pričesti. Išla sam tada na vjeronauk, ali ništa od toga nisam razumjela. Tako maloj djeci roditelji su autoriteti, i u vjeri. Sa mnom nije bilo tako. Slušala sam u obitelji razgovore o “crnoj mafiji i masonima u crkvi” i svećenicima koji utjelovljuju samo loše ponašanje i poroke.

Prosjedila sam cijelu euharistiju. Počelo je klanjanje, a ja nisam imala pojma što se događa oko mene. Nisam imala ništa pametnije raditi pa sam sjedila prekriženih ruku i gledala u zlatni ormar iz kojeg je svećenik vadio bijeli krug.

I kad je svećenik izvadio bijeli krug moje se srce razbilo na komadiće.

Doživjela sam veliku ljubav! Osjećala sam veliku vrućinu po cijelom tijelu, grčila sam se i briznula u plač. Nekoliko sati nisam mogla govoriti i nisam mogla opisati to stanje.”

Od tog se trenutka za Martu promijenio život i počinje odnos s Njim koji razotkriva posljedice demonskog.

“Počela sam ići na euharistiju. Htjela sam progovoriti o tome što sam doživjela. Nakon 23 godine nisam ni znala odakle da počnem. Duh Sveti me podsjetio na stvari koje su me šokirale. Mračna zavjesa jednostavno je pala. Zatim sam išla na sakrament potvrde, kojem nisam prisustvovala u školi. Izabrala sam svetu Faustinu za zaštitnicu.”

No, nije sve išlo tako lako, Marta svjedoči:

“Noću sam se budila, imala sam paralizu sna, probleme s primanjem svete pričesti. Progutala sam otopljenu hostiju i nakon nekog vremena osjetila kako se vraća kroz moj jednjak, oštra poput noža. Čula sam psa kako reži u stanu iako nemam kućne ljubimce. Osjećala sam miris paljevine, a kad sam zapalila egzorcizirane svijeće, netko ih je ugasio. Doživjela sam drugu stvarnost i ne sumnjam da ona postoji.

Počele su mi se vraćati slike iz prošlosti, kada sam vidjela svoju baku kako moli krunicu. Kad bi već bila bolesna, probudila bi se i rukama dodirnula ormarić, provjeravajući je li krunica na svom mjestu. Umrla je kad sam imala oko 7 godina. Ne sjećam se da je ikad razgovarala sa mnom o tome. Nismo živjele zajedno, viđale smo se jednom tjedno, ali sjećam se da sam vidjela perlice među njezinim prstima. Ona je molila je za moje obraćenje. Ono je plod bakine krunice.To mi je objavljeno”

Poslanje: ‘Ostani ja sam te ovdje poslao’

Koliko je drastična promjena i koliko su čudesni putovi Božji svjedoči i Martina promjena posla.

Naime, ona je do obraćenja radila u luksuznim buticima i prodavala skupi nakit i odječu, ali “shvatila sam da ne mogu voljeti. Takav me sram pogodio jednog dana u molitvi. Zamolila sam Boga da mi da novo srce i skine od kamena.”

Upoznala sam svoju prijateljicu iz karizmatske zajednice, koja je bila zaposlena kod sestara serafinki koje su vodile Starački dom. Rekla mi je da tamo nedostaje ljudi za rad. Dala sam otkaz i prihvatila ovaj posao ikao se radilo o najnižoj plaći.

Ušla sam u zgradu i ostala šokirana. Bilo je žena u invalidskim kolicima s kvadriplegijom. Nekoliko dana nisam doručkovala jer nisam mogla kontrolirati refleks grčanja. Gledala sam druge ljude kako mijenjaju pelene. Iznutra sam osjećala da ne mogu uspjeti i htjela sam pobjeći. Napala me moja štićenica, slijepa žena koja je osjećala strance i nije podnosila njihovu prisutnost ni glas. Ogrebala me. I u srcu sam čuo: “Ostani, ja sam te poslao ovamo”. Bog je nevjerojatan, jer moje prvo iskustvo sa smrću je bilo odvođenje ove žene na drugu stranu, u susret Bogu.

Zatim je započela još ekstremnija hospicijska služba.

Bog me pozvao da bdijem nad umirućima. To mi je dalo osjetljivost da gledam s ljubavlju starije ljude. Počela sam se pitati kako su izgledali u mojim godinama, pojavila se nježnost prema njima.

Kad sam počela raditi u Staračkom domu i hospiciju, sramila sam se zbog svoje nezahvalnosti Bogu.

Nikada nisam zahvalila Bogu što sam mogla vidjeti i razgovarati. U hospiciju su osobe koje nisu uzimale hranu nekoliko godina, hrane se preko posebne sonde. Kad sam jednom ušla u sobu, vidjela sam jednu od žena kako gleda kuharske emisije. Na komadu papira napisala je: “Gospođo Marta, gledam ove programe jer jedem očima i pamtim kakvog je okusa juha od rajčice”.

Mislim da bismo imali puno bolji život kad bismo se toliko usredotočili na zahvaljivanje koliko trošimo na prigovaranje.

Nastojim svaki dan ići na misu, a često sam i na klanjanje. Vodim brigu o svakodnevnom životu s Bogom i Marijom s kojom plešem i molim krunicu“.

O Martinom obraćenju snimjen je i dokumentarni film:

Prethodni članak‘Moram tatu pitati za blagoslov’ Vjera Viniciusa, zvijezde Real Madrida nadahnjuje svijet: ‘Bog mi je sve’
Sljedeći članakDođi, Duše Sveti, izlij na nas bujice svoje milosti i stvori nove Duhove u svojoj Crkvi, u svojim biskupima, svećenicima, redovnicima i redovnicama, vjernicima i nevjernicima, grešnicima i svima nama, u svim narodima svijeta, u svim rasama, klasama i staležima! Potresi nas svojim božanskim vihorom, očisti nas od svakoga grijeha i zablude i od svega zla! Raspali nas svojim ognjem! Učini da gorimo i izgaramo Tvojom ljubavlju! Stvori od nas nove ljude, stvori u nama novo srce i nov duh! Nauči nas da shvatimo da je Bog sve, sva naša sreća i radost, da je u Njemu naša sadašnjost i budućnost i naša vječnost. Dođi k nama i preobrazi nas, obrati nas, spasi nas, pomiri nas, složi nas, posveti nas! Nauči nas da budemo potpuno Kristovi, potpuno Tvoji, potpuno Božji, po zagovoru i posredovanju, pod vodstvom i zaštitom Bezgrešne Djevice, Tvoje prečiste Zaručnice, Isusove i naše Majke Marije.